На јесен снимање серије о Немањићима

ТВ серија РТС "Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина", по сценарију Гордана Михића, почеће да се снима на јесен, а очекује се да ће бити емитована 2017. године, када се обиљежава 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног за краља Србије.

Србија 17.06.2016 | 22:50
На јесен снимање серије о Немањићима
Серија је у припремној фази и за сада је познато једино да ће за режију бити задужен Марко Маринковић, за сценографију Кирил Спасевски, а за костиме Борис Чакширан.

То ће бити прва српска ТВ-серија о средњовековној немањићкој држави. Сценариста Гордан Михић истакао је да ће у тој "романсираној телевизијској биографији стварање прве српске државе", фокус приче бити на Стефану Немањи и његовим синовима Вукану, Стефану и Растку, као и на односима и утицају великих сила, унутрашњим политичким борбама у младој српској држави и стицању аутокефалности српске цркве.

Редитељ Марко Маринковић објаснио је да је све још у припремној фази, као и да ће се екипа трудити да не имитира свјетске продукције попут ББЦ-ја, познатог по драматизацији с историјском позадином, већ ће настојати да створи нешто аутентично.

"Серија ће бити испуњена мелодраматичним елементима који ће постепено доводити до трансформације ликова у велике војсковође, дипломате и владаре", навео је Маринковић.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

18.06.2016 01:37

Стефан Немања или Свети Симон Миротоциви је родонацелник савремениг СРБства и оснивац Свете Лозе Немањица. Зато је од Бога греота а од народа срамора да СРБи немају снимит филм о његовом Богољубивом и Родољубивом СРБСКОМ зивоту. Пазимо само да се не осрамотимо пред својим прецина и потомцина. Зато снимимо филим који це веродостојно сведоцити о хрисцанском зивоту Светог Симеона Миротоцивиг и његовој борби за ослободјење и уједињење Васколикиг СРБства. СРБску дрзаву су стварали и створили СРБски Светитељи. Зато се прекрстимо, поклонимо пред њима и повратимо Богу и СРБству: Православљу и Светосављу као врхунцу хрисцанске православне националне идеологие и СРБском нацину зивота, прије него сто поцнемо да радимо на овом Бого угодном и поуцном дјелу!ЦЕСТИТАМО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вељко живковић

19.06.2016 09:28

Коначно добијамо серију о Немањићима! Ја бих изабрао Танасија Узуновића или Воју Брајовића или Микија Манојловића или Томислава Трифуновића као Стефана Немању, Растка Лупуловића или Светозара Цветковића или Милоша Тимотијевића као Светог Саву, Пеђу Бјелца или Бранислава Трифуновића као Краља Стефана Првовенчаног, Вука Костића или Сергеја Трифуновића као Вукана Немањића, Уроша Јовичића као Краља Радослава, Петра Стругара као Краља Владислава, Ненада Јездића као Краља Уроша, Милоша Тимотијевића као Краља Драгутина, Богдана Диклића као Краља Милутина, Миодрага Кривокапића или Драгана Јовановића као Краља Стефана Дечанског, Војина Ћетковића или Жарка Лаушевића или Бранимира Поповића као Цара Душана, Милоша Биковића као Цара Уроша у серији о Немањићима! Серија „Прва Немањићка краљевина“ биће много најгледанија у свим регионима, биће много одлична и добра серија!

ОДГОВОРИТЕ