ЕУРО: Побједа хулигана! Прекид који је убио Хрватску (видео)

Оно што су желели, хулигани су испунили - утакмица је прекинута, а Хрватска примила гол у 93. минуту из једанаестерца, па ће пролаз у осмину финала ипак морати да тражи у последњем колу! На крају - Хрвати као Срби – испустили 2:0 у 94. минуту! Репрезентације Чешке и Хрватске ремизирале су у мечу другог кола групе Д у Сент Етјену на Европском првенству – 2:2 (0:1).

Фудбал 17.06.2016 | 20:15
ЕУРО: Побједа хулигана! Прекид који је убио Хрватску (видео)
Хрватска је до пет минута пре краја утакмице са Чешком играла можда и најбољи фудбал на Европском првенству, али су навијачи, барем група оних који су се нашли на стадиону Жороа Гишар, успели све то покваре. Оно што се провлачило кроз медије протеклих дана, вечерас се и обистинило - хулигани су прекинули утакмицу између Чешке и Хрватске у 85. минуту и тако у потпуности избацили селецију Антеа Чачића из ритма.

Комплетан инцидент није био нимало безазлен, прво је улетело неколико бакљи на терен, а онда када су на терен ушли редари, на њих је бачен топовски удар, па је један од њих, више од страха, пао на земљу.



Представник званичне навијачке групе репрезентације Хрватске "Увијек вјерни", Круно Грлевић рекао је у среду да одређена група жели инцидентима да нашкоди Фудбалском савезу Хрватске са којим није у добрим односима.

Иако су из Савеза и организације утакмице најавили да су потенцијални преступници онемогућени да прекину утакмицу, то се ипак десило.

'Ватрени' су имали све у својим рукама, били су надомак потврде пласмана у осмину финала головима Ивана Перишића у 37. и Ивана Ракитића у 59. минуту, али су припадници 'Тима народа' успели да се врате.

Најпре је резервиста Милан Шкода у 76. минуту искористио диван центаршу капитена Томаша Росицког, закуцавши лопту у горњи десни угао гола Данијела Субашића.

Коначан резултат поставио, такође момак који је ушао с клупе, Томаш Нецид у четвртом минуту надокнаде, пошто је Домагој Вида претходно играо руком.

Хрвати су били бољи ривал током вечег дела сусрета, на време су искористили шансе, а имали су их још неколицину, али су пропустили да их искористе.

Казна је стигла дубоко у судијској надокнади, а део одговорности за 'неуспех' свог тима сносе и навијачи 'Коцкастих', који су у 85. минуту прекинули меч на неколико минута убацивањем бакљи, а том приликом су повредили и редара топовским ударом.

Селекција Анте Чачића сада има четири бода, пред дуел последњег кола са Шпанијом у уторак од 21 час, док је тим Павела Врбе задржао шансу да се у дуелу са Турском, такође у уторак у истом термину, домогне осмине финала.

У првом мечу дана, у оквиру групе Е, Италијани су се на себи својствен начин придружили Французима у нокаут фази – савладавши голом Едера Швеђане у самом финишу, док дан затварају Шпанија и Турска од 21 час.

Правду на вечерњем дуелу у Ници делиће српска тројка – на челу са Милорадом Мажићем, док ће му помоћници бити Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

Уводних десет минута игре на стадиону Жофруа Гишар почело је у високом ритму, први су запретили Хрвати, али је Петр Чех успео да избаци високу лопту у корнер, да би Чеси одговорили акцијом преко крила, после које Данијел Субашић лако хвата лопту.

Међутим, Ватрени су убрзо преузели котролу и почели да прете у таласима, да би после непуних пола часа игре извели већ седам корнера. Упркос доминацији, и чињеници да су већ осам пута шутирали ка голу противника, који с друге стране то није учинио ниједном, нисмо видели праву гол шансу.

Како се полувреме ближило крају, Хрвати су бивали све опаснији и опаснији, а прву велику прилику видели смо у 37. минуту, а испоставиће се и гол. Најпре је Чех сјајном парадом зауставио покушај после продора Ивана Ракитића, али већ у следећем нападу није имао шансе.

Овога пута, Иван Перишић је пробио по левом боку, преварио чувара и тако створио себи створио простор за ударац, пре него што је погодио даљи угао гола репрезентације Чешке.

Мало је недостајало да Хрвати на одмор оду са два поготка предности, али се Домагој Вида и Ведран Ћорлука нису разумели на ивици петерца, па се лопта од Видине ноге одбила поред даље стативе.

Други део игре почео је нешто у споријем ритму, Чеси су заиграли нешто офанзивније у жељи да покушају да стигну до изједначења, али су Хрвати убрзо преузели контролу и успоставили однос снага из првих 45 минута. Такав приступ убрзо им је донео и други погодак, пошто је Иван Ракитић у 59. минуту дивно завршио акцију свог тима.

Марцело Брозовиц пресекао је очајно додавање Рома Хубника и одиграо лопту у простор за везисту Барселоне који рутински пребацује Чеха за дуплу предност свог тима – 2:0.

Могао је Марио Манџукић неколико минута касније да у потпуности реши меч и пошаље свој тим у осмину финала, али је превише отворио стопало и лопта је отишла високо преко гола, али далеко већи проблем за Анта Чачића може да буде повреда Луке Модрића, уместо кога је ушао Матео Ковачић.

Деловало је да су Чеси у тоталном нокдауну после другог поготка противника, али им је у 76. минуту наду вратио резервиста Милан Шкода. Капитен Томаш Росицки је изузетно убацио лопту, са десног крила, спољним делом копачке, а Шкода још боље скочио и послао је у саме рашље гола Субашића – 2:1.

Нову веома добру прилику да реши сусрет пропутио је Брозовиц десет минута пре краја, после проигравања Перишића са левог бока. Успео је да 'окрене' чувара и упути ударац на гол, али лопта погађа једног од дефанзиваца у ногу и одлази у корнер.

Меч је настављен после пет, шест минута прекида, а навијачи хрватске добили су оно што су тражили. Вида је у трећем минуту минуту судијеске надокнаде играо руком уз шеснестерцу, приликом скока, а, још један резервиста, Томаш Нецид са беле тачке закуцао лопту под пречку за изједначење – 2:2!

Марк Клатенбург је због наведеног прекида одлучио да сусрет продужи десет минута, а сада је мало недостајало да Чеси комплетирају невероватан преокрет и стигну до сва три бода. Ипак, били су 'кратки' у скоку и меч је завршен без победника.

Чешка – Хрватска 2:2 (0:1)
Шкода 76, Нецид 94 (п) - Перишич 37, Ракитић 59
21.00 Шпанија – Турска

Табела:
1. Хрватска 1 0 0 3:2 4
2. Шпанија 1 0 0 1:0 3
3. Чешка 0 1 1 2:3 1
4. Турска 0 0 1 0:1 0

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

НОВО

17.06.2016 18:32

Е БАШ МИ ЈЕ ДРАГО, НЕКА ВИДИ ЕВРОПА КО СУ НАЈВЕЋЕ СЕЉАЧИНЕ И НАЦИОНАЛИСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

старо

18.06.2016 04:45

Ето наси цвецке???

Name

Милош

18.06.2016 09:38

Који су то твоји?Турци?Па они и нису људи а ни навијачи,као ни они што воле Турке и њихову смрдљиву вјеру.

Name

за милоша

18.06.2016 18:05

Има у теби турских гена.

Name

Тигањ

17.06.2016 18:39

Нема будале до Балканске будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕСРАМАНО

17.06.2016 18:53

БЕСРАМНО ЈЕ ТОЛЕРИСАЊЕ УСТАШТВА И ОВОГ ДИВЉАШТВА ОД СТРАНЕ ХРВАТСКИХ НАВИЈАЧА. ДА ЈЕ СРБИЈА У ПИТАЊУ СУДИЈА БИ ПРЕКИНУО УТАКМИЦУ ЗБОГ ПРОКЛЕТИХ БАЛКАНАЦА, А СРБИЈА БИ БИЛА ИЗБАЧЕНА СА ПРВЕНСТВА ЈОШ ВЕЧЕРАС. БЕСРАМНО ЈЕ ТО ТОЛЕРИСАЊЕ. НАРАВНО РАДИ СЕ О НАВИЈАЧИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

17.06.2016 21:56

Срамота, залостно, И понизавајуце ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијач

18.06.2016 00:20

Ништа бити неће јер хрвати су њихови,а и ако буде биће то нешто мало тек толико да замажу очи Србима и Русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

18.06.2016 06:51

На стадиону било око 25 хиљада Хрвата 28 њих направи проблем и сви нападају све хр.навијаце.Инаце хрв.репрезентација никад јаца и далеко це догурати

ОДГОВОРИТЕ
Name

еуро

18.06.2016 07:19

Мислим да це хрвати доци до полифинала са оваквим играцима само да играју како знају не 85 него 90 минута.

Name

Коwалски

18.06.2016 08:57

Какве везе наслов има са прилогом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милоса

18.06.2016 15:51

Битно је да си ти из људске расе и да имас мирисљаву вјеру

ОДГОВОРИТЕ