EURO: Pobjeda huligana! Prekid koji je ubio Hrvatsku (video)

Ono što su želeli, huligani su ispunili - utakmica je prekinuta, a Hrvatska primila gol u 93. minutu iz jedanaesterca, pa će prolaz u osminu finala ipak morati da traži u poslednjem kolu! Na kraju - Hrvati kao Srbi – ispustili 2:0 u 94. minutu! Reprezentacije Češke i Hrvatske remizirale su u meču drugog kola grupe D u Sent Etjenu na Evropskom prvenstvu – 2:2 (0:1).

Fudbal 17.06.2016 | 20:15
EURO: Pobjeda huligana! Prekid koji je ubio Hrvatsku (video)
Hrvatska je do pet minuta pre kraja utakmice sa Češkom igrala možda i najbolji fudbal na Evropskom prvenstvu, ali su navijači, barem grupa onih koji su se našli na stadionu Žoroa Gišar, uspeli sve to pokvare. Ono što se provlačilo kroz medije proteklih dana, večeras se i obistinilo - huligani su prekinuli utakmicu između Češke i Hrvatske u 85. minutu i tako u potpunosti izbacili seleciju Antea Čačića iz ritma.

Kompletan incident nije bio nimalo bezazlen, prvo je uletelo nekoliko baklji na teren, a onda kada su na teren ušli redari, na njih je bačen topovski udar, pa je jedan od njih, više od straha, pao na zemlju.



Predstavnik zvanične navijačke grupe reprezentacije Hrvatske "Uvijek vjerni", Kruno Grlević rekao je u sredu da određena grupa želi incidentima da naškodi Fudbalskom savezu Hrvatske sa kojim nije u dobrim odnosima.

Iako su iz Saveza i organizacije utakmice najavili da su potencijalni prestupnici onemogućeni da prekinu utakmicu, to se ipak desilo.

'Vatreni' su imali sve u svojim rukama, bili su nadomak potvrde plasmana u osminu finala golovima Ivana Perišića u 37. i Ivana Rakitića u 59. minutu, ali su pripadnici 'Tima naroda' uspeli da se vrate.

Najpre je rezervista Milan Škoda u 76. minutu iskoristio divan centaršu kapitena Tomaša Rosickog, zakucavši loptu u gornji desni ugao gola Danijela Subašića.

Konačan rezultat postavio, takođe momak koji je ušao s klupe, Tomaš Necid u četvrtom minutu nadoknade, pošto je Domagoj Vida prethodno igrao rukom.

Hrvati su bili bolji rival tokom večeg dela susreta, na vreme su iskoristili šanse, a imali su ih još nekolicinu, ali su propustili da ih iskoriste.

Kazna je stigla duboko u sudijskoj nadoknadi, a deo odgovornosti za 'neuspeh' svog tima snose i navijači 'Kockastih', koji su u 85. minutu prekinuli meč na nekoliko minuta ubacivanjem baklji, a tom prilikom su povredili i redara topovskim udarom.

Selekcija Ante Čačića sada ima četiri boda, pred duel poslednjeg kola sa Španijom u utorak od 21 čas, dok je tim Pavela Vrbe zadržao šansu da se u duelu sa Turskom, takođe u utorak u istom terminu, domogne osmine finala.

U prvom meču dana, u okviru grupe E, Italijani su se na sebi svojstven način pridružili Francuzima u nokaut fazi – savladavši golom Edera Šveđane u samom finišu, dok dan zatvaraju Španija i Turska od 21 čas.

Pravdu na večernjem duelu u Nici deliće srpska trojka – na čelu sa Miloradom Mažićem, dok će mu pomoćnici biti Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Uvodnih deset minuta igre na stadionu Žofrua Gišar počelo je u visokom ritmu, prvi su zapretili Hrvati, ali je Petr Čeh uspeo da izbaci visoku loptu u korner, da bi Česi odgovorili akcijom preko krila, posle koje Danijel Subašić lako hvata loptu.

Međutim, Vatreni su ubrzo preuzeli kotrolu i počeli da prete u talasima, da bi posle nepunih pola časa igre izveli već sedam kornera. Uprkos dominaciji, i činjenici da su već osam puta šutirali ka golu protivnika, koji s druge strane to nije učinio nijednom, nismo videli pravu gol šansu.

Kako se poluvreme bližilo kraju, Hrvati su bivali sve opasniji i opasniji, a prvu veliku priliku videli smo u 37. minutu, a ispostaviće se i gol. Najpre je Čeh sjajnom paradom zaustavio pokušaj posle prodora Ivana Rakitića, ali već u sledećem napadu nije imao šanse.

Ovoga puta, Ivan Perišić je probio po levom boku, prevario čuvara i tako stvorio sebi stvorio prostor za udarac, pre nego što je pogodio dalji ugao gola reprezentacije Češke.

Malo je nedostajalo da Hrvati na odmor odu sa dva pogotka prednosti, ali se Domagoj Vida i Vedran Ćorluka nisu razumeli na ivici peterca, pa se lopta od Vidine noge odbila pored dalje stative.

Drugi deo igre počeo je nešto u sporijem ritmu, Česi su zaigrali nešto ofanzivnije u želji da pokušaju da stignu do izjednačenja, ali su Hrvati ubrzo preuzeli kontrolu i uspostavili odnos snaga iz prvih 45 minuta. Takav pristup ubrzo im je doneo i drugi pogodak, pošto je Ivan Rakitić u 59. minutu divno završio akciju svog tima.

Marcelo Brozovic presekao je očajno dodavanje Roma Hubnika i odigrao loptu u prostor za vezistu Barselone koji rutinski prebacuje Čeha za duplu prednost svog tima – 2:0.

Mogao je Mario Mandžukić nekoliko minuta kasnije da u potpunosti reši meč i pošalje svoj tim u osminu finala, ali je previše otvorio stopalo i lopta je otišla visoko preko gola, ali daleko veći problem za Anta Čačića može da bude povreda Luke Modrića, umesto koga je ušao Mateo Kovačić.

Delovalo je da su Česi u totalnom nokdaunu posle drugog pogotka protivnika, ali im je u 76. minutu nadu vratio rezervista Milan Škoda. Kapiten Tomaš Rosicki je izuzetno ubacio loptu, sa desnog krila, spoljnim delom kopačke, a Škoda još bolje skočio i poslao je u same rašlje gola Subašića – 2:1.

Novu veoma dobru priliku da reši susret proputio je Brozovic deset minuta pre kraja, posle proigravanja Perišića sa levog boka. Uspeo je da 'okrene' čuvara i uputi udarac na gol, ali lopta pogađa jednog od defanzivaca u nogu i odlazi u korner.

Meč je nastavljen posle pet, šest minuta prekida, a navijači hrvatske dobili su ono što su tražili. Vida je u trećem minutu minutu sudijeske nadoknade igrao rukom uz šesnestercu, prilikom skoka, a, još jedan rezervista, Tomaš Necid sa bele tačke zakucao loptu pod prečku za izjednačenje – 2:2!

Mark Klatenburg je zbog navedenog prekida odlučio da susret produži deset minuta, a sada je malo nedostajalo da Česi kompletiraju neverovatan preokret i stignu do sva tri boda. Ipak, bili su 'kratki' u skoku i meč je završen bez pobednika.

Češka – Hrvatska 2:2 (0:1)
Škoda 76, Necid 94 (p) - Perišič 37, Rakitić 59
21.00 Španija – Turska

Tabela:
1. Hrvatska 1 0 0 3:2 4
2. Španija 1 0 0 1:0 3
3. Češka 0 1 1 2:3 1
4. Turska 0 0 1 0:1 0

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

NOVO

17.06.2016 18:32

E BAŠ MI JE DRAGO, NEKA VIDI EVROPA KO SU NAJVEĆE SELJAČINE I NACIONALISTI.

ODGOVORITE
Name

staro

18.06.2016 04:45

Eto nasi cvecke???

Name

Miloš

18.06.2016 09:38

Koji su to tvoji?Turci?Pa oni i nisu ljudi a ni navijači,kao ni oni što vole Turke i njihovu smrdljivu vjeru.

Name

za miloša

18.06.2016 18:05

Ima u tebi turskih gena.

Name

Tiganj

17.06.2016 18:39

Nema budale do Balkanske budale

ODGOVORITE
Name

BESRAMANO

17.06.2016 18:53

BESRAMNO JE TOLERISANJE USTAŠTVA I OVOG DIVLJAŠTVA OD STRANE HRVATSKIH NAVIJAČA. DA JE SRBIJA U PITANJU SUDIJA BI PREKINUO UTAKMICU ZBOG PROKLETIH BALKANACA, A SRBIJA BI BILA IZBAČENA SA PRVENSTVA JOŠ VEČERAS. BESRAMNO JE TO TOLERISANJE. NARAVNO RADI SE O NAVIJAČIMA.

ODGOVORITE
Name

Me

17.06.2016 21:56

Sramota, zalostno, I ponizavajuce ..

ODGOVORITE
Name

Navijač

18.06.2016 00:20

Ništa biti neće jer hrvati su njihovi,a i ako bude biće to nešto malo tek toliko da zamažu oči Srbima i Rusima.

ODGOVORITE
Name

Leko

18.06.2016 06:51

Na stadionu bilo oko 25 hiljada Hrvata 28 njih napravi problem i svi napadaju sve hr.navijace.Inace hrv.reprezentacija nikad jaca i daleko ce dogurati

ODGOVORITE
Name

euro

18.06.2016 07:19

Mislim da ce hrvati doci do polifinala sa ovakvim igracima samo da igraju kako znaju ne 85 nego 90 minuta.

Name

Kowalski

18.06.2016 08:57

Какве везе наслов има са прилогом?

ODGOVORITE
Name

Za Milosa

18.06.2016 15:51

Bitno je da si ti iz ljudske rase i da imas mirisljavu vjeru

ODGOVORITE