Хале: Федерер сигуран са Гофаном, за финале са Зверевим!

Швајцарац Роџер Федерер пласирао се у полуфинале турнира у Халеу победом над Белгијанцем Давидом Гофаном са 2-0, по сетовима 6:1, 7:6 (12-10).

Тенис 17.06.2016 | 21:15
Хале: Федерер сигуран са Гофаном, за финале са Зверевим!
Федерер је одлично почео меч, одиграо је убедљив први сет у којем је Гофану одузео сервис чак четири пута и био врло убедљив.

У другом је виђена много већа борба - Гофан је два пута имао брејк предности, али се Роџер увек враћао, други пут при резултату 5:4 за Белгијанца.

У тај брејку је виђено 22 поени и чак седам мини брејкова. Гофан је први стигао до мини брејка и велике шансе да меч одведе у трећи сет. Имао је две везане сет лопте при резултату 6-4, али је Швајцарац успео да се извуче и слави са 12-10 у том делу меча.

Противник Федерера у полуфиналу је Александар Зверев који је савладао Маркуса Багдатиса 7:6 (11-9), 6:3.

Филип Колшрајбер предао је меч Доминику Тиму без борбе, па ће тако Аустријанац играти друго узастопно полуфинале на трави. Он је пре неколико дана освојио турнир у Штутгарту управо победивши Колшрајбера у финалу.

Тим ће се састати са Флоријаном Мајером који је још једном потврдио да обожава да игра на трави, победом у два сета над Андреасом Сепијем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар