Hale: Federer siguran sa Gofanom, za finale sa Zverevim!

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira u Haleu pobedom nad Belgijancem Davidom Gofanom sa 2-0, po setovima 6:1, 7:6 (12-10).

Tenis 17.06.2016 | 21:15
Hale: Federer siguran sa Gofanom, za finale sa Zverevim!
Federer je odlično počeo meč, odigrao je ubedljiv prvi set u kojem je Gofanu oduzeo servis čak četiri puta i bio vrlo ubedljiv.

U drugom je viđena mnogo veća borba - Gofan je dva puta imao brejk prednosti, ali se Rodžer uvek vraćao, drugi put pri rezultatu 5:4 za Belgijanca.

U taj brejku je viđeno 22 poeni i čak sedam mini brejkova. Gofan je prvi stigao do mini brejka i velike šanse da meč odvede u treći set. Imao je dve vezane set lopte pri rezultatu 6-4, ali je Švajcarac uspeo da se izvuče i slavi sa 12-10 u tom delu meča.

Protivnik Federera u polufinalu je Aleksandar Zverev koji je savladao Markusa Bagdatisa 7:6 (11-9), 6:3.

Filip Kolšrajber predao je meč Dominiku Timu bez borbe, pa će tako Austrijanac igrati drugo uzastopno polufinale na travi. On je pre nekoliko dana osvojio turnir u Štutgartu upravo pobedivši Kolšrajbera u finalu.

Tim će se sastati sa Florijanom Majerom koji je još jednom potvrdio da obožava da igra na travi, pobedom u dva seta nad Andreasom Sepijem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar