ЕУРО - најава: ''Фурија'' овјерава осмину финала против Турака, Мажић дијели правду!

Селекција Висентеа дел Боскеа је велики у овој утакмици, али ће Турци морати да иду на све или ништа ако мисле да остану на турниру и после групне фазе.

Фудбал 17.06.2016 | 19:30
ЕУРО - најава: ''Фурија'' овјерава осмину финала против Турака, Мажић дијели правду!
Шпанци су успели да исцеде три бода из опсаде чешког гола у првом колу и сада је све лакше. Иако суштински ни реми у првом колу не би био трагедија, Фурији је победа била потребна за самопоуздање како би ушли у турнир на прави начин.

Боље нису могли ни да замисле. Карактер им је проверан 87. минута и на крају су положили испит. Минимална победа је оно што их највише пуни самопоуздањем. Као на ЕП пре четири године или на Мундијалу 2010. кроз доминацију и контролисану игру су дошли до гола, а сачували су мрежу. То је претходних година био рецепт по коме су ишли до самог краја. Видело се и да Фурија има проблем, пре свега с формом неких играча, али они би требало да расту како турнир буде одмицао. Уосталом, многи од њих су дуго чланови националног тима, неће им много бити потребно да нађу играност и хемију.

Сада их чека лакши испит. Турска је потпуно разочарала у првом колу. Не толико због пораза од одличне Хрватске, колико због бледе и импотентне игре. Већ су у ситуацији да се налазе на рубу испадања. Ако су онако лоше одиграли против Хрвата, онда нема баш много разлог да буду оптимисти пред дуел са Шпанијом која није под притиском. Додатни проблем је што су већ почеле да севају варнице, тако својствене менталитету турске репрезентације после једног пораза.

Селектор Фатих Терим се није либио да у трилингу везиста означи кривце за лоше издање Турске. Истина, имао је и право пошто су Чалханоглу, Арда и Озјакуп били најлошији на терену у турском тиму, а требало је да представљају главно оружје и покретачку снагу која би замаскирала проблеме на осталим позицијама.

Терим може да мења, има неке талентоване младиће на клупи, попут Емреа Мора, али Шпанија је последња екипа против које се треба чупати. Турци би после ове утакмице могли да почну с паковањем кофера и да последњи меч у групи против Чешке одраде рекреативно.

Српске судије на челу са Милорадом Мажићем делиће правду на Алијанц Ривијери. Срби су положили пријемни на старту турнира, па су сада добили још тежи посао. Надамо се да ће га и овога пута одрадити беспрекорно.

ШПАНИЈА – ТУРСКА (21.00)

Стадион: Алијанц Ривијера
Капацитет: 35.624
Судија: Милорад Мажић (Србија)

ШПАНИЈА (4-1-4-1): Де Хеа - Хуанфран, Пике, Рамос, Алба - Бускетс - Силва, Фабрегас, Инијеста, Нолито - Мората.

ТУРСКА (4-3-2-1): Бабакан - Гонул, Каја, Балта, Еркин - Топал, Инан, Озајкуп, Шен, Чалханоглу - Туран.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар