EURO - najava: ''Furija'' ovjerava osminu finala protiv Turaka, Mažić dijeli pravdu!

Selekcija Visentea del Boskea je veliki u ovoj utakmici, ali će Turci morati da idu na sve ili ništa ako misle da ostanu na turniru i posle grupne faze.

Fudbal 17.06.2016 | 19:30
EURO - najava: ''Furija'' ovjerava osminu finala protiv Turaka, Mažić dijeli pravdu!
Španci su uspeli da iscede tri boda iz opsade češkog gola u prvom kolu i sada je sve lakše. Iako suštinski ni remi u prvom kolu ne bi bio tragedija, Furiji je pobeda bila potrebna za samopouzdanje kako bi ušli u turnir na pravi način.

Bolje nisu mogli ni da zamisle. Karakter im je proveran 87. minuta i na kraju su položili ispit. Minimalna pobeda je ono što ih najviše puni samopouzdanjem. Kao na EP pre četiri godine ili na Mundijalu 2010. kroz dominaciju i kontrolisanu igru su došli do gola, a sačuvali su mrežu. To je prethodnih godina bio recept po kome su išli do samog kraja. Videlo se i da Furija ima problem, pre svega s formom nekih igrača, ali oni bi trebalo da rastu kako turnir bude odmicao. Uostalom, mnogi od njih su dugo članovi nacionalnog tima, neće im mnogo biti potrebno da nađu igranost i hemiju.

Sada ih čeka lakši ispit. Turska je potpuno razočarala u prvom kolu. Ne toliko zbog poraza od odlične Hrvatske, koliko zbog blede i impotentne igre. Već su u situaciji da se nalaze na rubu ispadanja. Ako su onako loše odigrali protiv Hrvata, onda nema baš mnogo razlog da budu optimisti pred duel sa Španijom koja nije pod pritiskom. Dodatni problem je što su već počele da sevaju varnice, tako svojstvene mentalitetu turske reprezentacije posle jednog poraza.

Selektor Fatih Terim se nije libio da u trilingu vezista označi krivce za loše izdanje Turske. Istina, imao je i pravo pošto su Čalhanoglu, Arda i Ozjakup bili najlošiji na terenu u turskom timu, a trebalo je da predstavljaju glavno oružje i pokretačku snagu koja bi zamaskirala probleme na ostalim pozicijama.

Terim može da menja, ima neke talentovane mladiće na klupi, poput Emrea Mora, ali Španija je poslednja ekipa protiv koje se treba čupati. Turci bi posle ove utakmice mogli da počnu s pakovanjem kofera i da poslednji meč u grupi protiv Češke odrade rekreativno.

Srpske sudije na čelu sa Miloradom Mažićem deliće pravdu na Alijanc Rivijeri. Srbi su položili prijemni na startu turnira, pa su sada dobili još teži posao. Nadamo se da će ga i ovoga puta odraditi besprekorno.

ŠPANIJA – TURSKA (21.00)

Stadion: Alijanc Rivijera
Kapacitet: 35.624
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

ŠPANIJA (4-1-4-1): De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Buskets - Silva, Fabregas, Inijesta, Nolito - Morata.

TURSKA (4-3-2-1): Babakan - Gonul, Kaja, Balta, Erkin - Topal, Inan, Ozajkup, Šen, Čalhanoglu - Turan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar