Добојлије преживјеле пакао на Сицилији

Још има пепела у ваздуху и при удисају се осећа гареж, описују тренутну ситуацију на Сицилији туристи из Добоја, Сандра Млађановић и Дражен Нешковић.

Република Српска 17.06.2016 | 22:56
Добојлије преживјеле пакао на Сицилији
Овај млади пар преживео је синоћ пакао у месту Ћефалу, где је избио пожар. Хотел “Санта Луциа”, у којем су били смештени, био је, кажу, најугроженији од густог дима.



"На своју руку смо се спаковали, изашли међу првима и упутили према граду, јер је изгледало да бисмо се могли угушити ако се не измакнемо из хотела и дима који је прекрио небо. Руски туристи су били у паници и на граници суза", прича Сандра (32).



Из хотела су изашли око два, а око осам часова пожар је, додаје она, био под контролом.

"Документа су код нас, узели смо их из сефа, јер ни не знамо где је амбасада Босне и Херцеговине. Општина Ћефалу нам је изашла у сусрет и туристичка агенција је помогла колико је могла. Представник је остао заробљен између Чефалуа и Палерма, због прекида саобраћајних веза", причају ови млади људи, који би у понедељак требало да крену кући.



Добојлије истичу да им је нека врста сигурности била то што се одмах поред хотела у којем су спавали налази војни и полицијски пункт, који је прихватао туристе у току дана.

"Сицилијанци се сваке године боре са пожарима, али овај пут је било неуоби;ајено, јер је ватра „сишла“ до града. Саосећам са сицилијанским народом јер су страдали. Клима је била афричка, 44 степена, и потпомогао је јак ветар који је преносио ватру", истакла је она.



Сандра, иначе графички дизајнер, редовно је своје пријатеље на фејсбуку обавештавала о ситуацији на Сицилији и слала слике и видео снимке. Искуства стечена у рату и недавним поплавама омогућили су им, кажу Сандра и Дражен, да остану прибрани и у овој ванредној ситуацији.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нн

17.06.2016 15:35

Добојлије.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вито

18.06.2016 06:45

Хаха...за инфо, била је на Сицилији, ако нисте знали...остало је реклама...а ви идите на базенцице у васем градицу...

ОДГОВОРИТЕ