Dobojlije preživjele pakao na Siciliji

Još ima pepela u vazduhu i pri udisaju se oseća garež, opisuju trenutnu situaciju na Siciliji turisti iz Doboja, Sandra Mlađanović i Dražen Nešković.

Republika Srpska 17.06.2016 | 22:56
Dobojlije preživjele pakao na Siciliji
Ovaj mladi par preživeo je sinoć pakao u mestu Ćefalu, gde je izbio požar. Hotel “Santa Lucia”, u kojem su bili smešteni, bio je, kažu, najugroženiji od gustog dima.



"Na svoju ruku smo se spakovali, izašli među prvima i uputili prema gradu, jer je izgledalo da bismo se mogli ugušiti ako se ne izmaknemo iz hotela i dima koji je prekrio nebo. Ruski turisti su bili u panici i na granici suza", priča Sandra (32).



Iz hotela su izašli oko dva, a oko osam časova požar je, dodaje ona, bio pod kontrolom.

"Dokumenta su kod nas, uzeli smo ih iz sefa, jer ni ne znamo gde je ambasada Bosne i Hercegovine. Opština Ćefalu nam je izašla u susret i turistička agencija je pomogla koliko je mogla. Predstavnik je ostao zarobljen između Čefalua i Palerma, zbog prekida saobraćajnih veza", pričaju ovi mladi ljudi, koji bi u ponedeljak trebalo da krenu kući.



Dobojlije ističu da im je neka vrsta sigurnosti bila to što se odmah pored hotela u kojem su spavali nalazi vojni i policijski punkt, koji je prihvatao turiste u toku dana.

"Sicilijanci se svake godine bore sa požarima, ali ovaj put je bilo neuobi;ajeno, jer je vatra „sišla“ do grada. Saosećam sa sicilijanskim narodom jer su stradali. Klima je bila afrička, 44 stepena, i potpomogao je jak vetar koji je prenosio vatru", istakla je ona.



Sandra, inače grafički dizajner, redovno je svoje prijatelje na fejsbuku obaveštavala o situaciji na Siciliji i slala slike i video snimke. Iskustva stečena u ratu i nedavnim poplavama omogućili su im, kažu Sandra i Dražen, da ostanu pribrani i u ovoj vanrednoj situaciji.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nn

17.06.2016 15:35

Dobojlije.....

ODGOVORITE
Name

Vito

18.06.2016 06:45

Haha...za info, bila je na Siciliji, ako niste znali...ostalo je reklama...a vi idite na bazencice u vasem gradicu...

ODGOVORITE