Реал има план за љето, иако га је ФИФА казнила...!

Поред Роналда, краљевски клуб жели да блиндира још тројицу важних играча!

Фудбал 19.06.2016 | 19:30
Реал има план за љето, иако га је ФИФА казнила...!
Реал Мадрид неће моћи да доводи нове играче до јула 2017. године због казне ФИФА, али је зато управа краљевског клуба смислила план да ојача екипу тако што ће продужити сарадњу са Геретом Бејлом, Иском и Хесеом.

Роналдо је наравно приоритет Реала, али поменути играчи су одмах ту иза њега, поготово што им уговори истичу за годину дана.

Наравно, Велшанин Бејл је већ почео разговоре са управом шампиона Европе, а његов садашњи уговор истиче у јуну 2019. године. Како преноси Ас, циљ управе је да Бејлпродужи уговор до лета 2021. године. У плану је повећање плате која према постојећем уговору на годишњем нивоу износи 9.000.000 евра нето, односно када се одбију сви порези држави.

Према новом уговору, Реал планира да му понуди нето годишњу зараду од преко 10.000.000 евра. Ако се то оствари, Бејл ће постати други најплаћенији играч у екипи послеРоналда, а прескочиће капитена Серхија Рамоса. Бејл је ове сезоне за Реал одиграо 30 утакмица и постигао 19 голова.

Када је у питању Хесе, ситуација је нешто ургентнија јер му садашњи уговор истиче у јуну 2017. године, што значи да ће за шест месеци моћи несметано да преговара са заинтересованим клубовима и да би могао чак да оде без обештећења. Ако тренерЗинедин Зидан одлучи да му је Хесе потребан, онда ће са нападачем бити продужена сарадња. Ако не, могуће је да га Реал продао са клаузулом која би му омогућила да га врати за одређену своту, нешто слично као у случају Алвара Морате. Ове сезоне Хесе је одиграо 38 утакмица и дао шест голова.

Везиста Иско такође је на Зидановом списку играча са којима ће обавити разговор о могућности обнове сарадње. Иску уговор истиче у јуну 2018. године, а ове сезоне је одиграо чак 43 утакмице и пет пута се уписао у стрелце.

Последњи на листи кандидата је португалски дефанзивац Пепе којем уговор, попут Хесеа, истиче у јуну 2017. године. Ипак, ту управа Реала није баш сигурна шта јој ваља чинити јер ће Португалац по истеку садашњег уговора имати 34 године. Због тога ће Зидан вероватно сачекати да види како ће се Пепе држати у првом делу следеће сезоне како би могоа да одлучи да ли има материјала за нову сарадњу. Реал, попут Челсија и неких других клубова, играчима старијим од 30 година по правилу нуди само једногодишње уговоре. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар