Real ima plan za ljeto, iako ga je FIFA kaznila...!

Pored Ronalda, kraljevski klub želi da blindira još trojicu važnih igrača!

Fudbal 19.06.2016 | 19:30
Real ima plan za ljeto, iako ga je FIFA kaznila...!
Real Madrid neće moći da dovodi nove igrače do jula 2017. godine zbog kazne FIFA, ali je zato uprava kraljevskog kluba smislila plan da ojača ekipu tako što će produžiti saradnju sa Geretom Bejlom, Iskom i Heseom.

Ronaldo je naravno prioritet Reala, ali pomenuti igrači su odmah tu iza njega, pogotovo što im ugovori ističu za godinu dana.

Naravno, Velšanin Bejl je već počeo razgovore sa upravom šampiona Evrope, a njegov sadašnji ugovor ističe u junu 2019. godine. Kako prenosi As, cilj uprave je da Bejlproduži ugovor do leta 2021. godine. U planu je povećanje plate koja prema postojećem ugovoru na godišnjem nivou iznosi 9.000.000 evra neto, odnosno kada se odbiju svi porezi državi.

Prema novom ugovoru, Real planira da mu ponudi neto godišnju zaradu od preko 10.000.000 evra. Ako se to ostvari, Bejl će postati drugi najplaćeniji igrač u ekipi posleRonalda, a preskočiće kapitena Serhija Ramosa. Bejl je ove sezone za Real odigrao 30 utakmica i postigao 19 golova.

Kada je u pitanju Hese, situacija je nešto urgentnija jer mu sadašnji ugovor ističe u junu 2017. godine, što znači da će za šest meseci moći nesmetano da pregovara sa zainteresovanim klubovima i da bi mogao čak da ode bez obeštećenja. Ako trenerZinedin Zidan odluči da mu je Hese potreban, onda će sa napadačem biti produžena saradnja. Ako ne, moguće je da ga Real prodao sa klauzulom koja bi mu omogućila da ga vrati za određenu svotu, nešto slično kao u slučaju Alvara Morate. Ove sezone Hese je odigrao 38 utakmica i dao šest golova.

Vezista Isko takođe je na Zidanovom spisku igrača sa kojima će obaviti razgovor o mogućnosti obnove saradnje. Isku ugovor ističe u junu 2018. godine, a ove sezone je odigrao čak 43 utakmice i pet puta se upisao u strelce.

Poslednji na listi kandidata je portugalski defanzivac Pepe kojem ugovor, poput Hesea, ističe u junu 2017. godine. Ipak, tu uprava Reala nije baš sigurna šta joj valja činiti jer će Portugalac po isteku sadašnjeg ugovora imati 34 godine. Zbog toga će Zidan verovatno sačekati da vidi kako će se Pepe držati u prvom delu sledeće sezone kako bi mogoa da odluči da li ima materijala za novu saradnju. Real, poput Čelsija i nekih drugih klubova, igračima starijim od 30 godina po pravilu nudi samo jednogodišnje ugovore. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar