Душан Тадић се отворио: Први пут о Радовану! Улазница за ложу, фамозни ручак у Лондону, таблоиди и омаловажавања!

Везиста репрезентације Србије из свог угла расветлио случај који је месецима изазивао пажњу.

Фудбал 19.06.2016 | 18:00
Душан Тадић се отворио: Први пут о Радовану! Улазница за ложу, фамозни ручак у Лондону, таблоиди и омаловажавања!
Ни име да му спомене. За њега је само „бивши селектор“. Како и због чега је „пукло“ на релацији Душан Тадић - Радован Ћурчић знају обојица, мада ни један, ни други нису рекли суштину. Или били прецизни.

До пре неки дан...

Везиста Саутемптона први се огласио поводом сукоба са доскорашњим стратегом репрезентације, уверавајући да овај ниједном није ни дошао у Енглеску да га гледа. Штавише, да му није образложио зашто га није позвао на претпоследње окупљање државног тима (завршно на коме је Ћурчић селектор) и да је, према његовим речима, добро одмерио пре него што је јавно саопштио да не жели да игра за Орлове док их предвиоди сад већ смењени селектор.

У огромном интервјуу Магазину Спортског журнала, 27-годишњи креативни везиста се потанко додатако свих тема, у намери да расветли случај који је месецима интригирао фудбалску јавност у Србији.

„Одмах сам био јасан: бивши селектор није имао поштен однос према мени. Не говорим само о мојој личности, већ и о статусу репрезентативца, годинама посвећеним државном тиму, личном учинку у једној од најјачих светских лига и клубу, Саутемптону. Ваљда се подразумева да дрес Србије облаче најбољи. Без обзира на име и презиме. Суштина је да Душан Тадић није битан у целој причи. Омаловажавао ме је и логично је било да ставим тачку. Нисам хтео да пљунем на себе“, изричит је Тадић у разговору за Журналов магазин.

Додаје да сматра како се није издигао изнад тима кад је рекао да не жели да игр аза репрезентацију под Ћурчићевим вођством.

„Није моје ни да бирам екипу. Отишао сам сасвим на другу страну. Сматрао сам да је селектор могао да ме позове и објасни зашто не рачуна на мене. Тако би ваљда требало да буде. Навикао сам увек искрено да причам. Свиђало се то некоме или не. Ако неко не сме да ти каже истину, онда је то велики проблем. Зато нисам ни хтео да учествујем у тој игри“.

Као главни камен спотицања у комуникацији наведен је наводни ручак, на који су Ћурчић иСаво Милошевић, тада као директор репрезентације, позвали Тадића, а овај није хтео да дође.

„Ништа од тога није тачно.“

Појаснио је...

„Селектор није дошао ниједном уживо да ме види у Саутемптону. Гарантујем да би могао да ме јасно види у дресу клуба, обезбедио бих му улазнице за место са најбољим погледом на терен. Нисам то могао, јер од мене то нико није ни тражио. Колико се сећам, гледао је један меч Челсија и тада сам добио позив за тај фамозни ручак у Лондону. Тог дана имао сам обавезе у клубу, два тренинга и није постојала ни теоретске шанса да допутујем у Лондон“.

И онда - бум. Тадића нема на списку. Иако га је тих дана било у медијима. Можда превише. Посебно оним који су тврдили да живи неспортски, да је, наводно, коловођа лоше атмосфере у репрезентацији.

„Нисам ја таблоидна личност, тотално су промашили мету. Желим да играм фудбал, нека ме оставе на миру. Знам одакле је све кренуло, нећу о томе да причам. Мене је повредио гест пред то фамозно мартовско окупљање, никакве предигре, нити скупљања беса, с моје стране, није било. Одлуку сам донео сам, остао сам доследан до краја. Консултовао сам се са породицом, изнео свој став и добио подршку. Све остало је познато. Оставио бих тај догађај иза себе“.

Та етапа је завршена. Пред Душаном Тадићем и Србијом је нова. Квалификације за пласман на Мундијал у Русију почињу у септембру, а ако је судити на основу прве три контролне утакмице под вођством Славољуба Муслина на том путу би управо везиста Саутемптона требало да игра главну улогу.

„Не смемо да се заваравамо, велики је посао пред нама, морамо још много да радимо и отклањамо грешке. Некад не иде све како хоћете, па нема ни голова, ни асистенција, што се пририодно очекује од играча на мојој позицији. Најбитније је да оставите утисак и учинак фудбалера посвећеног екипи. Не буним се како је кренуло“, скромно ће Тадић за Журнал..

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар