Dušan Tadić se otvorio: Prvi put o Radovanu! Ulaznica za ložu, famozni ručak u Londonu, tabloidi i omalovažavanja!

Vezista reprezentacije Srbije iz svog ugla rasvetlio slučaj koji je mesecima izazivao pažnju.

Fudbal 19.06.2016 | 18:00
Dušan Tadić se otvorio: Prvi put o Radovanu! Ulaznica za ložu, famozni ručak u Londonu, tabloidi i omalovažavanja!
Ni ime da mu spomene. Za njega je samo „bivši selektor“. Kako i zbog čega je „puklo“ na relaciji Dušan Tadić - Radovan Ćurčić znaju obojica, mada ni jedan, ni drugi nisu rekli suštinu. Ili bili precizni.

Do pre neki dan...

Vezista Sautemptona prvi se oglasio povodom sukoba sa doskorašnjim strategom reprezentacije, uveravajući da ovaj nijednom nije ni došao u Englesku da ga gleda. Štaviše, da mu nije obrazložio zašto ga nije pozvao na pretposlednje okupljanje državnog tima (završno na kome je Ćurčić selektor) i da je, prema njegovim rečima, dobro odmerio pre nego što je javno saopštio da ne želi da igra za Orlove dok ih predviodi sad već smenjeni selektor.

U ogromnom intervjuu Magazinu Sportskog žurnala, 27-godišnji kreativni vezista se potanko dodatako svih tema, u nameri da rasvetli slučaj koji je mesecima intrigirao fudbalsku javnost u Srbiji.

„Odmah sam bio jasan: bivši selektor nije imao pošten odnos prema meni. Ne govorim samo o mojoj ličnosti, već i o statusu reprezentativca, godinama posvećenim državnom timu, ličnom učinku u jednoj od najjačih svetskih liga i klubu, Sautemptonu. Valjda se podrazumeva da dres Srbije oblače najbolji. Bez obzira na ime i prezime. Suština je da Dušan Tadić nije bitan u celoj priči. Omalovažavao me je i logično je bilo da stavim tačku. Nisam hteo da pljunem na sebe“, izričit je Tadić u razgovoru za Žurnalov magazin.

Dodaje da smatra kako se nije izdigao iznad tima kad je rekao da ne želi da igr aza reprezentaciju pod Ćurčićevim vođstvom.

„Nije moje ni da biram ekipu. Otišao sam sasvim na drugu stranu. Smatrao sam da je selektor mogao da me pozove i objasni zašto ne računa na mene. Tako bi valjda trebalo da bude. Navikao sam uvek iskreno da pričam. Sviđalo se to nekome ili ne. Ako neko ne sme da ti kaže istinu, onda je to veliki problem. Zato nisam ni hteo da učestvujem u toj igri“.

Kao glavni kamen spoticanja u komunikaciji naveden je navodni ručak, na koji su Ćurčić iSavo Milošević, tada kao direktor reprezentacije, pozvali Tadića, a ovaj nije hteo da dođe.

„Ništa od toga nije tačno.“

Pojasnio je...

„Selektor nije došao nijednom uživo da me vidi u Sautemptonu. Garantujem da bi mogao da me jasno vidi u dresu kluba, obezbedio bih mu ulaznice za mesto sa najboljim pogledom na teren. Nisam to mogao, jer od mene to niko nije ni tražio. Koliko se sećam, gledao je jedan meč Čelsija i tada sam dobio poziv za taj famozni ručak u Londonu. Tog dana imao sam obaveze u klubu, dva treninga i nije postojala ni teoretske šansa da doputujem u London“.

I onda - bum. Tadića nema na spisku. Iako ga je tih dana bilo u medijima. Možda previše. Posebno onim koji su tvrdili da živi nesportski, da je, navodno, kolovođa loše atmosfere u reprezentaciji.

„Nisam ja tabloidna ličnost, totalno su promašili metu. Želim da igram fudbal, neka me ostave na miru. Znam odakle je sve krenulo, neću o tome da pričam. Mene je povredio gest pred to famozno martovsko okupljanje, nikakve predigre, niti skupljanja besa, s moje strane, nije bilo. Odluku sam doneo sam, ostao sam dosledan do kraja. Konsultovao sam se sa porodicom, izneo svoj stav i dobio podršku. Sve ostalo je poznato. Ostavio bih taj događaj iza sebe“.

Ta etapa je završena. Pred Dušanom Tadićem i Srbijom je nova. Kvalifikacije za plasman na Mundijal u Rusiju počinju u septembru, a ako je suditi na osnovu prve tri kontrolne utakmice pod vođstvom Slavoljuba Muslina na tom putu bi upravo vezista Sautemptona trebalo da igra glavnu ulogu.

„Ne smemo da se zavaravamo, veliki je posao pred nama, moramo još mnogo da radimo i otklanjamo greške. Nekad ne ide sve kako hoćete, pa nema ni golova, ni asistencija, što se pririodno očekuje od igrača na mojoj poziciji. Najbitnije je da ostavite utisak i učinak fudbalera posvećenog ekipi. Ne bunim se kako je krenulo“, skromno će Tadić za Žurnal..

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar