Заубер: Ф1 није равноправна!

Директорка Зауберовог Ф1 тима Мониша Калтенборн тврди да борба у Формули 1 није равноправна.

Остали спортови 19.06.2016 | 15:45
Заубер: Ф1 није равноправна!
Заубер и Форс Индија су прошле године поднели званичну жалбу због монопола у Ф1 због чега је Европска унија истраживала структуру управљања и систем новчаног награђивања.

Калтенборн признаје да је фрустрирана што се ништа није променило у вези са стварима за које она мисли да нису поштене, у расподели прихода, јер се тимови као што је њен муче финансијски.

"Разочарани смо јер је Ф1 фантастичан спорт. Покушали смо да разговарамо са деоничарима како би нешто променили јер то није много тешко. Није проблем што не желе да промене нешто што нам се не свиђа, већ што то значајно утиче на такмичење. Оно постаје све мање фер. Због тога се борба наставља", рекла је директорка Заубера. 

Возачи Заубера Маркус Ериксон и Фелипе Наср су међу шест пилота који нису освојили ниједан бод ове сезоне. 

"Одређени тимови који учествују у доношењу правила су привилеговани у смислу комерцијалне расподеле. Када то утиче директно на такмичење нормално је да ћемо се борити против тога. Све што желимо је једнак статус на стази. Добар си или лош, али сада екипе као што је Форс Индија чак и са једним од прва три места никад не могу да имају приход као неки други тимови. То није у реду", додала је Калтенборнова. 

Паралела са Премијер лигом

"Тамо последњепласирани тим добија за нијансу мање новца од шампиона јер велики клубови имају предност у спонзорствима и реклами. Са таквим системом Лестер може да освоји титулу, али у Ф1 велики тимови имају много више него мали", рекла је Аустријанка индијског порекла.

Већ недељама се спекулише о будућности Заубера због наводних финансијских проблема швајцарског тима. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар