Гудурић међу "Орловима": Чудно и за памћење!

"Ни изблиза нисам могао да све ово претпоставим", признаје дебитант у сениорској репрезентацији Србије.

Кошарка 19.06.2016 | 15:15
Гудурић међу "Орловима": Чудно и за памћење!
Период од јуна 2015. до јуна 2016. Марко Гудурић памтиће дефинитивно као прекретницу каријере.

Пре 12 месеци, новопечени "А" репрезентативац завршио је сезону као бек ФМП-а, потом је као МВП У-20 Еуробаскета предводио "орлиће" до титуле, а затим добио шансу у првом тиму Звезде и апсолутно је оправдао.

Од атрактивних тројки против Реала и Бајерна, до шута за победу над Партизаном, нови љубимац Делија потврдио је да се од њега могу очекивати велике ствари, а селектор Александар Ђорђевић препознао је његов таленат, квалитет и позвао га међу "орлове".

На окупљање у среду дошао је насмејан и расположен, после само пет дана одмора.

"На окупљању ми је било мало чудно. Одједном ја ту, међу свим тим играчима... Велика је то част и велико задовољство. Одрадили смо тек два тренинга, али заиста ми делује да су момци фантастични карактери и заиста је привилегија радити са њима", рекао је Гудурић у петак новинарима, на промоцији кампа КК Црвена звезда у ТЦ "Ушће".

На питање да ли је прошле јесени могао да претпостави шта ће му се све догодити, одговара одричним климањем главом...

"Ни изблиза нисам могао да замислим. Репрезентација ми је увек на првом месту, из такве сам породице, тако сам васпитан и увек ми је била најважнија. То је заиста посебан осећај".

Прве дане међу "орловима" Гудурић највише проводи са Николом Јокићем, који му је цимер. Њих двојица познају се одраније, јер су заједно наступали и у млађим селекцијама.

"Мислим да ћемо се добро снаћи. Причамо о свему, више сам ја њега питао за НБА, него што се он распитује код мене (осмех). Отприлике сам све саиграче познавао, драго ми је да су ти момци ту. Можда неки нису са нама, али ми који смо овде трудимо се да направимо најбољу причу".

Упитан да ли се нада месту међу најбољих 12, он скреће тему ка амбицијама екипе, истичући и да верује у себе, али да је један велики циљ већ остварио.

"Зна се циљ репрезентације - пласман на Олимпијске игре. Као што је селектор и рекао, размишља се само о томе и припремамо се најбоље могуће".

"Искрено се надам да могу да заслужим место у екипи и верујем да ћу добити шансу да то и докажем. Одувек ми је био циљ да играм за своју земљу и тај циљ сам већ остварио. Пресрећан сам. Памтићу ово у сваком случају", додао је Гудурић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар