Gudurić među "Orlovima": Čudno i za pamćenje!

"Ni izbliza nisam mogao da sve ovo pretpostavim", priznaje debitant u seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Košarka 19.06.2016 | 15:15
Gudurić među "Orlovima": Čudno i za pamćenje!
Period od juna 2015. do juna 2016. Marko Gudurić pamtiće definitivno kao prekretnicu karijere.

Pre 12 meseci, novopečeni "A" reprezentativac završio je sezonu kao bek FMP-a, potom je kao MVP U-20 Eurobasketa predvodio "orliće" do titule, a zatim dobio šansu u prvom timu Zvezde i apsolutno je opravdao.

Od atraktivnih trojki protiv Reala i Bajerna, do šuta za pobedu nad Partizanom, novi ljubimac Delija potvrdio je da se od njega mogu očekivati velike stvari, a selektor Aleksandar Đorđević prepoznao je njegov talenat, kvalitet i pozvao ga među "orlove".

Na okupljanje u sredu došao je nasmejan i raspoložen, posle samo pet dana odmora.

"Na okupljanju mi je bilo malo čudno. Odjednom ja tu, među svim tim igračima... Velika je to čast i veliko zadovoljstvo. Odradili smo tek dva treninga, ali zaista mi deluje da su momci fantastični karakteri i zaista je privilegija raditi sa njima", rekao je Gudurić u petak novinarima, na promociji kampa KK Crvena zvezda u TC "Ušće".

Na pitanje da li je prošle jeseni mogao da pretpostavi šta će mu se sve dogoditi, odgovara odričnim klimanjem glavom...

"Ni izbliza nisam mogao da zamislim. Reprezentacija mi je uvek na prvom mestu, iz takve sam porodice, tako sam vaspitan i uvek mi je bila najvažnija. To je zaista poseban osećaj".

Prve dane među "orlovima" Gudurić najviše provodi sa Nikolom Jokićem, koji mu je cimer. Njih dvojica poznaju se odranije, jer su zajedno nastupali i u mlađim selekcijama.

"Mislim da ćemo se dobro snaći. Pričamo o svemu, više sam ja njega pitao za NBA, nego što se on raspituje kod mene (osmeh). Otprilike sam sve saigrače poznavao, drago mi je da su ti momci tu. Možda neki nisu sa nama, ali mi koji smo ovde trudimo se da napravimo najbolju priču".

Upitan da li se nada mestu među najboljih 12, on skreće temu ka ambicijama ekipe, ističući i da veruje u sebe, ali da je jedan veliki cilj već ostvario.

"Zna se cilj reprezentacije - plasman na Olimpijske igre. Kao što je selektor i rekao, razmišlja se samo o tome i pripremamo se najbolje moguće".

"Iskreno se nadam da mogu da zaslužim mesto u ekipi i verujem da ću dobiti šansu da to i dokažem. Oduvek mi je bio cilj da igram za svoju zemlju i taj cilj sam već ostvario. Presrećan sam. Pamtiću ovo u svakom slučaju", dodao je Gudurić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar