Клоп наставио "чистку" у Ливерпулу!

Пред прву "пуну" сезону на челу "редса" немачки стручњак намешта ствари по својој вољи.

Фудбал 23.06.2016 | 12:30
Клоп наставио "чистку" у Ливерпулу!
Јирген Клоп натавља "чистку" у стручном штабу који је наследио од претходника Брендана Роџерса.

Још у току сезоне повредама осакаћени тим са "Енфилда" напустио је кондициони тренер Риланд Морганс, а "редси" су данас саопштили да се клуб растао и са дугогодишњим шефом физиотерапеутске службе, Крисом Морганом.

Статистички, после неприкосновеног Арсенала, фудбалери Ливерпула најшешће доживљавају повреде у Премијер лиги, а оне су ове сезоне биле итекако тешке.

Клоп је у октобру заменио Роџерса на месту менаџера клуба и у једном периоду сезоне морао је да користи играче из другог и омладинског тима, а како су претрчани километри и темпо заштитни знак његових екипа, донекле је очекивано што је одлучио да у систем уведе људе који познају његов систем рада, и он њихов.

Морган је радио у Ливерпулу од 2005. и с клубом се, попут Морганса (прикључио се стручном штабу Велса) растао разменом лепих речи и жеља.

У међувремену, Клоп је запослио двојицу специјалиста из Бајерн Минхена, један ће се прикључити лекарском тиму, а други ући у лабораторију за научна истраживања Ливерпула. Ради се о Андреасу Корнајеру, кондиционом тренеру, и Моне Немер, нутриционисти.

Немер је била веома важан фактор код Пепа Гвардиоле, који је такође правио промене у Бајерновом "стафу", али је она имала кључну позицију и, према писању енглеских медија, колико су се челници Бајерна трудили да задрже неке од својих играча, толико су покушавали и њу да одврате од селидбе на Мерсисајд.

У исто време, стиже информација да је Ливерпул прихватио понуду Фенербахчеа од 5,5 милиона фунти за 31-годишњег штопера Мартина Шкртела, који игра за "редсе" од 2008.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар