Klop nastavio "čistku" u Liverpulu!

Pred prvu "punu" sezonu na čelu "redsa" nemački stručnjak namešta stvari po svojoj volji.

Fudbal 23.06.2016 | 12:30
Klop nastavio "čistku" u Liverpulu!
Jirgen Klop natavlja "čistku" u stručnom štabu koji je nasledio od prethodnika Brendana Rodžersa.

Još u toku sezone povredama osakaćeni tim sa "Enfilda" napustio je kondicioni trener Riland Morgans, a "redsi" su danas saopštili da se klub rastao i sa dugogodišnjim šefom fizioterapeutske službe, Krisom Morganom.

Statistički, posle neprikosnovenog Arsenala, fudbaleri Liverpula najšešće doživljavaju povrede u Premijer ligi, a one su ove sezone bile itekako teške.

Klop je u oktobru zamenio Rodžersa na mestu menadžera kluba i u jednom periodu sezone morao je da koristi igrače iz drugog i omladinskog tima, a kako su pretrčani kilometri i tempo zaštitni znak njegovih ekipa, donekle je očekivano što je odlučio da u sistem uvede ljude koji poznaju njegov sistem rada, i on njihov.

Morgan je radio u Liverpulu od 2005. i s klubom se, poput Morgansa (priključio se stručnom štabu Velsa) rastao razmenom lepih reči i želja.

U međuvremenu, Klop je zaposlio dvojicu specijalista iz Bajern Minhena, jedan će se priključiti lekarskom timu, a drugi ući u laboratoriju za naučna istraživanja Liverpula. Radi se o Andreasu Kornajeru, kondicionom treneru, i Mone Nemer, nutricionisti.

Nemer je bila veoma važan faktor kod Pepa Gvardiole, koji je takođe pravio promene u Bajernovom "stafu", ali je ona imala ključnu poziciju i, prema pisanju engleskih medija, koliko su se čelnici Bajerna trudili da zadrže neke od svojih igrača, toliko su pokušavali i nju da odvrate od selidbe na Mersisajd.

U isto vreme, stiže informacija da je Liverpul prihvatio ponudu Fenerbahčea od 5,5 miliona funti za 31-godišnjeg štopera Martina Škrtela, koji igra za "redse" od 2008.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar