За само двије године умрло 10 глумаца

Десетак глумачких великана ступило је на небеску сцену током протекле двије године.

Србија 17.06.2016 | 15:14
За само двије године умрло 10 глумаца
Управо је Манда на сахрани Велимира Бате Живојиновића ову годину, коју није доживео ни до истека прве половине, назвао најтужнијом за глумце. Ни други нису пропустили да помену да се тада Бата, а сада сасвим неочекивано и Манда, придружују одабраној небеској подјели која постаје све већа.

Десетак глумачких великана ступило је на небеску сцену током протекле двије године, откад је 7. јула 2014. Бора Тодоровић преминуо у 84. години у КЦС, гдје се опорављао послије операције слијепог цријева.

Четири мјесеца касније, 9. новембра, отишао је послије дуге болести и легендарни Никола Симић, у 81. години.

Прије равно годину дана, 17. јуна, у 86. години нас је напустио и Властимир Ђуза Стојиљковић, лежећи на инфективној њези КЦС.

Двадесетак дана касније, 7. јула 2015. и једна велика глумица придружила се овим чувеним колегама - Ђурђија Цветић, вољена Сека из "Грлом у јагоде", преминула је у 73. години.

Крајем прошле године, другог дана децембра, отишао је и Србољуб Срба Милин, један од оснивача позоришта "Дадов" и пензионисани члан Народног позоришта, у својој 75. години.

И Љубо Мољац преминуо на сцени
Публика памти још једну глумачку смрт на сцени. Миодраг Андрић, популарни Љуба Мољац (1943 - 1989) био је расни комичар којег су поредили са неким од највећих свјетских имена попут Бастера Китона. Омиљен међу колегама и гледаоцима, члан Атељеа 212 у вријеме најславнијих дана ове куће, изненада је преминуо у Загребу, 22. јануара 1989. године, претходно добивши излив крви у мозак. Позлило му је на бини док се налазио на турнеји са "Три носкетара" (са Милованом Илићем Минимаксом и Јовом Радовановићем) у банијском мјесту Глина у Хрватској.

Већ на самом почетку ове, за глумце најтужније године, првих дана јануара, преминуо је у 75. години Душан Голумбовски.

А онда, једни за другим...

Одлазак Драгана Гаге Николића 11. марта у 73. години шокирао је и растужио све, а цијели регион се поклонио легенди.

Потом, двије седмице касније, такође послије борбе са опаком болешћу, али опет сасвим неочекивано и свакако прерано, 26. марта у 38. години одлази и популарни и свестрани Маринко Маџгаљ.

Валтера, ни послије дугогодишње болести, многи нису успјели да појме као смртног, а 22. маја и Велимир Бата Живојиновић се придружио бесмртнима.

Позориште Атеље 212, већ "свикло" на губитке после одласка Гаге, Ђузе, Маџгаља..., опростило се крајем прошлог мјесеца и од великог глумца Ђорђа Јелисића, који се прославио као филмски поп Спира, а преминуо 27. маја, у 91. години, у београдском дому за старе.

(Вечерње новости)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

***

17.06.2016 13:27

Бог је донио одлуку , теску' за глумице и глумце за представу небеску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

17.06.2016 13:46

Нека им је вјечна слава. Па зар морамо и пребројавати умрле српске глумце. Све је то од Бога дато, како је Бог записао тако че и неко умријети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тома_гробар

17.06.2016 14:03

Искрено се надам да године пред нама буду резервисане за политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко то казе ко то лазе...

17.06.2016 14:21

Колико је инзењера, магистара и доктора наука одапело...овакви какви сте, нецете их надокнадити ни за 1000 година. Окреците се козама и овцама, да вас догадјаји не престигну..Хвала глумцима за добро одигране улоге у свим тим антологијским филмовима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

17.06.2016 15:45

Окренуцемо се овцама и козама али да ти будес Јарац предводник...

Name

Смрт је ...

17.06.2016 15:07

Смрт је непроверена истина. Глумци као и остали ( тесари зидари пилоти гробари) ниста битно сем сто су Мољац Мадјгаљ и Манда заиста били млади за умирање а за ове остале по годинама је нормално умрети. Слава и миран покој мртвима

ОДГОВОРИТЕ