Дефинитивно: Јавили се Нијемци и рекли - Ђурђић је Партизанов!

Ивица Илиев за МОНДО потврдио да је Никола Ђурђић постао нови играч Партизана.

Фудбал 17.06.2016 | 13:00
Дефинитивно: Јавили се Нијемци и рекли - Ђурђић је Партизанов!
"Док не добијем писани одговор из Аугзбурга, не бих говорио ништа о трансферу Николе Ђурђића. Надам се да ћу у петак пре подне имати више информација", рекао нам је у четвртак поподне спортски директор Партизана Ивица Илиев.

У петак пре подне Илиев јесте имао више информација.

Да ли сте добили одговор из Немачке на понуду за Ђурђића, гласило је наше питање.

"Јесмо, договорили смо се", одговорио је Илиев.

Дакле, и званично је потврђено да је 30-годишњи фудбалер нови играч Партизана, односно да је тренер Иван Томић добио новог, искусног нападача!

Никола Ђурђић ће ускоро потписати уговор (на две године, требало би), а тиме ће постати седми нови играч у овом прелазном року који је дошао у Партизан. Ђурђић ће бити трећи нападач на располагању тренеру Ивану Томићу. Осим њега, Партизан у нападу има још Валерија Божинова и млађаног Душана Влаховића, а са Беком Фофаном је раскинут уговор. Додуше, и Божинов има дозволу да оде у случају добре понуде.

Ђурђић је у Србији играо за пиротски Раднички и Вождовац, али је афирмацију стекао у иностранству, играћу најпре у Скандинавији (норвешки Хаугесунд, шведски Хелсинборг и Малме), а потом и у Немачкој (Гројтер фирт, Фортуна Дизелдорф, Аугзбург).

Доведени су и Петар Ђуричковић, Саша Марјановић, Милан Радин, Немања Милетић, Марко Јанковић, а вратио се Мирослав Радовић. Такође, Саша Илић је продужио уговор на још годину дана.

Пре два дана, на представљању Радовића и Марка Јанковића, Илиев је рекао да Партизан трага за још двојицом играча - нападачем и одбрамбеним фудбалером. "Када то завршимо могли бисмо да кажемо да смо урадили 90% посла у прелазном року", рекао је Илиев.

Ово би требало да значи да ће сада стручни штаб, на челу са Илиевим, усмерити снаге на довођење још једног штопера.

Наравно, све ово значи и да ће отићи један број фудбалера. Партизан су већ напустили голман Живко Живковић (отишао у Грчку - Шкода Ксанти), Исмаел Беко Фофана (раскид уговора). На поједине се више не рачуна (штопери Марко Јовановић, Лазар Ћирковић), други би могли да буду продати (Дарко Брашанац, Иван Бандаловски, Александар Субић, Мирослав Вулићевић, Саша Лукић...).

Подсетимо и да је у зимском прелазном року, Партизан напустило чак девет играча - Стефан Бабовић, Петар Грбић, Абубакар Оумару, Фабрисио Дорнелас, Никола Трујић, Стефан Ашковски, Филип Кнежевић, Ненад Маринковић, Никола Лековић.

Не треба заборавити и да је Партизан остао без Андрије Живковића, који није желео да продужи уговор са клубом, па је шест месеци тренирао са Телеоптиком. Сада је слободан играч.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

17.06.2016 11:15

Хвала Немцима.

ОДГОВОРИТЕ