Definitivno: Javili se Nijemci i rekli - Đurđić je Partizanov!

Ivica Iliev za MONDO potvrdio da je Nikola Đurđić postao novi igrač Partizana.

Fudbal 17.06.2016 | 13:00
Definitivno: Javili se Nijemci i rekli - Đurđić je Partizanov!
"Dok ne dobijem pisani odgovor iz Augzburga, ne bih govorio ništa o transferu Nikole Đurđića. Nadam se da ću u petak pre podne imati više informacija", rekao nam je u četvrtak popodne sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

U petak pre podne Iliev jeste imao više informacija.

Da li ste dobili odgovor iz Nemačke na ponudu za Đurđića, glasilo je naše pitanje.

"Jesmo, dogovorili smo se", odgovorio je Iliev.

Dakle, i zvanično je potvrđeno da je 30-godišnji fudbaler novi igrač Partizana, odnosno da je trener Ivan Tomić dobio novog, iskusnog napadača!

Nikola Đurđić će uskoro potpisati ugovor (na dve godine, trebalo bi), a time će postati sedmi novi igrač u ovom prelaznom roku koji je došao u Partizan. Đurđić će biti treći napadač na raspolaganju treneru Ivanu Tomiću. Osim njega, Partizan u napadu ima još Valerija Božinova i mlađanog Dušana Vlahovića, a sa Bekom Fofanom je raskinut ugovor. Doduše, i Božinov ima dozvolu da ode u slučaju dobre ponude.

Đurđić je u Srbiji igrao za pirotski Radnički i Voždovac, ali je afirmaciju stekao u inostranstvu, igraću najpre u Skandinaviji (norveški Haugesund, švedski Helsinborg i Malme), a potom i u Nemačkoj (Grojter firt, Fortuna Dizeldorf, Augzburg).

Dovedeni su i Petar Đuričković, Saša Marjanović, Milan Radin, Nemanja Miletić, Marko Janković, a vratio se Miroslav Radović. Takođe, Saša Ilić je produžio ugovor na još godinu dana.

Pre dva dana, na predstavljanju Radovića i Marka Jankovića, Iliev je rekao da Partizan traga za još dvojicom igrača - napadačem i odbrambenim fudbalerom. "Kada to završimo mogli bismo da kažemo da smo uradili 90% posla u prelaznom roku", rekao je Iliev.

Ovo bi trebalo da znači da će sada stručni štab, na čelu sa Ilievim, usmeriti snage na dovođenje još jednog štopera.

Naravno, sve ovo znači i da će otići jedan broj fudbalera. Partizan su već napustili golman Živko Živković (otišao u Grčku - Škoda Ksanti), Ismael Beko Fofana (raskid ugovora). Na pojedine se više ne računa (štoperi Marko Jovanović, Lazar Ćirković), drugi bi mogli da budu prodati (Darko Brašanac, Ivan Bandalovski, Aleksandar Subić, Miroslav Vulićević, Saša Lukić...).

Podsetimo i da je u zimskom prelaznom roku, Partizan napustilo čak devet igrača - Stefan Babović, Petar Grbić, Abubakar Oumaru, Fabrisio Dornelas, Nikola Trujić, Stefan Aškovski, Filip Knežević, Nenad Marinković, Nikola Leković.

Ne treba zaboraviti i da je Partizan ostao bez Andrije Živkovića, koji nije želeo da produži ugovor sa klubom, pa je šest meseci trenirao sa Teleoptikom. Sada je slobodan igrač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

17.06.2016 11:15

Хвала Немцима.

ODGOVORITE