Параноик Мурињо тјера Гигса из Јунајтеда!

Легендарни Велшанин напушта Олд Трафорд после 28 година!

Фудбал 19.06.2016 | 16:00
Параноик Мурињо тјера Гигса из Јунајтеда!
Жозе Мурињо је одлучио да се отараси легенде Манчестер Јунајтеда Рајана Гигса. 

Енглески Тајмс доноси данас занимљиву причу по којој су дани другог човека на клупи Црвених ђавола одбројани, односно да за некадашњег помоћника Дејвида Мојеса и Луја ван Гала нема места у будућем стручном штабу Португалца.

Многи су веровали да ће после година на позицији асистента, али и привременог менаџера,Гигси коначно добити прилику да самостално води Јунајтед. Ипак, током маја на Олд Трафорд је дошао Специјални, што је значајно променило позицију Велшанина у клубу. Разлог за то је ривалитет, јер како тврди Тајмс, Мурињо осећа да би Гигс могао да му буде потенцијални ривал, па жели да га склони на време.

Зато ће први потез Португалца бити да му не понуди место у свом стручном штабу ни као асистенту, а ни као тренеру, а све то како би га приморао да сам напусти клуб у којем је провео скоро три деценије. 

Као у популарној серији „Игра престола“ Мурињо склања потенцијалног ривала, а лист преноси конкретне разлоге.

„Мурињо сматра да би останак Рајана Гигса на позицији асистента условио да Велшанин у догледно време постане потенцијални ривал за тренерску позицију. Португалац жели потпуну лојалност свих осталих у стручном штабу, па неће у ближи круг пустити људе попут Гигса, који не крију да им је жеља да једнога дана самостално воде Манчестер Јунајтед. Будућност Велшанина на Олд Трафорду ће тек бити разматрана у наредним недељама, али је вероватно да ће после 13 титула и две Лиге шампиона Рајан Гигса на лето напустити Олд Трафорд после 28 година колико је провео што као играч, што као тренер“, пише Тајмс.  

Очигледно је да је Португалца захватила параноја…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар