Paranoik Murinjo tjera Gigsa iz Junajteda!

Legendarni Velšanin napušta Old Traford posle 28 godina!

Fudbal 19.06.2016 | 16:00
Paranoik Murinjo tjera Gigsa iz Junajteda!
Žoze Murinjo je odlučio da se otarasi legende Mančester Junajteda Rajana Gigsa. 

Engleski Tajms donosi danas zanimljivu priču po kojoj su dani drugog čoveka na klupi Crvenih đavola odbrojani, odnosno da za nekadašnjeg pomoćnika Dejvida Mojesa i Luja van Gala nema mesta u budućem stručnom štabu Portugalca.

Mnogi su verovali da će posle godina na poziciji asistenta, ali i privremenog menadžera,Gigsi konačno dobiti priliku da samostalno vodi Junajted. Ipak, tokom maja na Old Traford je došao Specijalni, što je značajno promenilo poziciju Velšanina u klubu. Razlog za to je rivalitet, jer kako tvrdi Tajms, Murinjo oseća da bi Gigs mogao da mu bude potencijalni rival, pa želi da ga skloni na vreme.

Zato će prvi potez Portugalca biti da mu ne ponudi mesto u svom stručnom štabu ni kao asistentu, a ni kao treneru, a sve to kako bi ga primorao da sam napusti klub u kojem je proveo skoro tri decenije. 

Kao u popularnoj seriji „Igra prestola“ Murinjo sklanja potencijalnog rivala, a list prenosi konkretne razloge.

„Murinjo smatra da bi ostanak Rajana Gigsa na poziciji asistenta uslovio da Velšanin u dogledno vreme postane potencijalni rival za trenersku poziciju. Portugalac želi potpunu lojalnost svih ostalih u stručnom štabu, pa neće u bliži krug pustiti ljude poput Gigsa, koji ne kriju da im je želja da jednoga dana samostalno vode Mančester Junajted. Budućnost Velšanina na Old Trafordu će tek biti razmatrana u narednim nedeljama, ali je verovatno da će posle 13 titula i dve Lige šampiona Rajan Gigsa na leto napustiti Old Traford posle 28 godina koliko je proveo što kao igrač, što kao trener“, piše Tajms.  

Očigledno je da je Portugalca zahvatila paranoja…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar