Матуранти направили корак за живот

Матуранти Средњошколског центра "Пале" показали су своју хуманост јер су средства у износу од око 15.000 КМ, намијењена за куповину скупих тоалета и одијела, донирали дјеци обољелој од леукемије.

Република Српска 17.06.2016 | 11:13
Матуранти направили корак за живот
Већина их је, умјесто скупих тоалета и одијела, обукла мајице са натписом "Корак за живот", желећи и на тај начин да пошаљу поруку да њихов један мали корак некоме значи живот.

Матуранти су синоћ након дефилеа улицама Пала прославили своје матурско вече.



Директор Средњошколског центра "Пале" Недељко Газивода рекао је новинарима да испраћају 69. генерацију матураната, односно осам одјељења са 188 ученика.


Газивода је нагласио да је ова генерација постигла значајне резултате, како у наставним, тако и у ванаставним активностима, а да су показали и своју хуману страну.

"Морам да истакнем да су уз овај свечани матурантски дефиле организовали и хуманитарну акцију. Свих осам одјељења је за дјецу обољелу од леукемије са овог подручја Мију Торбицу и Младена Мојевића прикупило новчана средства", рекао је он и додао да им је жеља била да покажу своју хуманост на дјелу.

Газивода каже да матуранти поштују и различитости, јер је један дио ученика, иако је учествовао у овој хуманој акцији, обукао свечане хаљине и одијела.



"Ми поштујемо њихове различитости и ставове и подржали смо их у њиховој одлуци. Надамо се да ће ово постати традиција", рекао је он и додао да је ово био спој младости, љепоте и хуманости.

Ученик генерације Милица Вуковић истакла је да је поносна на себе и своје другове, јер су успјели да спроведу у дјело акцију која промовише хуманост, солидарност и толеранцију.

"Сви матуранти су помогли акцију, а неки су задржали своје право да обуку свечана хаљине и одијела", навела је она.



Ученик Гиманзије Стефан Соколовић истакао је да су на ову идеју дошли јер су видјели да се доста средстава издваја за матурске хаљине и одијела и одлучили да се одрекну тога и помогну онима којима је та помоћ најпотребнија.

"Жеља нам је била да помогнемо двоје дјеце обољеле од леукемије и успјели смо да скупимо око 15.000 КМ", нагласио је он и пожелио овим малишанима да се изборе са болешћу.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Карадоз

17.06.2016 09:19

Потез вриједан хвале и искрено се надам да це новац који је прикупљен стици на право мјесто ипак познавајуци нас ....ма скептик сам па етои то са разлогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љуба

17.06.2016 17:11

Новац је вец у правим рукама .

Name

Љуба

17.06.2016 17:13

Јавно се захвалила породица оболеле девојцице и навела тацан износ колико новаца је које оделење послало и ко је досао у име разреда.поздрав

Name

исток

17.06.2016 09:36

Свака вам част Паљани. Хумано нема шта, за сваку похвалу. Сретно кроз живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

17.06.2016 09:45

Свака цаст.свака похвала.бог ва цувао цели зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

17.06.2016 10:11

Свака цаст омладино,ал немозете ви надавати колико могу ови политицари да нахапају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

17.06.2016 10:39

Ово буди наду у нормалнији живот на Палама. На једној страни имамо разне шкобе и шкобиће, пукиће, цициће и друге ублехе које живот виде у криминалу, коцкарницама итд. а на другој страни ове младе људе који на прво кораку свог живота шире љубав, хуманост и добра дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рића

17.06.2016 11:44

Дјецо свака вам част, нек вам је са срећом и желим вам свако добро. Овакви поступци буде наду у боље сјутра.

ОДГОВОРИТЕ