Maturanti napravili korak za život

Maturanti Srednjoškolskog centra "Pale" pokazali su svoju humanost jer su sredstva u iznosu od oko 15.000 KM, namijenjena za kupovinu skupih toaleta i odijela, donirali djeci oboljeloj od leukemije.

Republika Srpska 17.06.2016 | 11:13
Maturanti napravili korak za život
Većina ih je, umjesto skupih toaleta i odijela, obukla majice sa natpisom "Korak za život", želeći i na taj način da pošalju poruku da njihov jedan mali korak nekome znači život.

Maturanti su sinoć nakon defilea ulicama Pala proslavili svoje matursko veče.Direktor Srednjoškolskog centra "Pale" Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da ispraćaju 69. generaciju maturanata, odnosno osam odjeljenja sa 188 učenika.


Gazivoda je naglasio da je ova generacija postigla značajne rezultate, kako u nastavnim, tako i u vanastavnim aktivnostima, a da su pokazali i svoju humanu stranu.

"Moram da istaknem da su uz ovaj svečani maturantski defile organizovali i humanitarnu akciju. Svih osam odjeljenja je za djecu oboljelu od leukemije sa ovog područja Miju Torbicu i Mladena Mojevića prikupilo novčana sredstva", rekao je on i dodao da im je želja bila da pokažu svoju humanost na djelu.

Gazivoda kaže da maturanti poštuju i različitosti, jer je jedan dio učenika, iako je učestvovao u ovoj humanoj akciji, obukao svečane haljine i odijela."Mi poštujemo njihove različitosti i stavove i podržali smo ih u njihovoj odluci. Nadamo se da će ovo postati tradicija", rekao je on i dodao da je ovo bio spoj mladosti, ljepote i humanosti.

Učenik generacije Milica Vuković istakla je da je ponosna na sebe i svoje drugove, jer su uspjeli da sprovedu u djelo akciju koja promoviše humanost, solidarnost i toleranciju.

"Svi maturanti su pomogli akciju, a neki su zadržali svoje pravo da obuku svečana haljine i odijela", navela je ona.Učenik Gimanzije Stefan Sokolović istakao je da su na ovu ideju došli jer su vidjeli da se dosta sredstava izdvaja za maturske haljine i odijela i odlučili da se odreknu toga i pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

"Želja nam je bila da pomognemo dvoje djece oboljele od leukemije i uspjeli smo da skupimo oko 15.000 KM", naglasio je on i poželio ovim mališanima da se izbore sa bolešću.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Karadoz

17.06.2016 11:19

Potez vrijedan hvale i iskreno se nadam da ce novac koji je prikupljen stici na pravo mjesto ipak poznavajuci nas ....ma skeptik sam pa etoi to sa razlogom.

ODGOVORITE
Name

Ljuba

17.06.2016 19:11

Novac je vec u pravim rukama .

Name

Ljuba

17.06.2016 19:13

Javno se zahvalila porodica obolele devojcice i navela tacan iznos koliko novaca je koje odelenje poslalo i ko je dosao u ime razreda.pozdrav

Name

istok

17.06.2016 11:36

Svaka vam čast Paljani. Humano nema šta, za svaku pohvalu. Sretno kroz život.

ODGOVORITE
Name

bl

17.06.2016 11:45

Svaka cast.svaka pohvala.bog va cuvao celi zivot.

ODGOVORITE
Name

Rs

17.06.2016 12:11

Svaka cast omladino,al nemozete vi nadavati koliko mogu ovi politicari da nahapaju

ODGOVORITE
Name

Лија

17.06.2016 12:39

Ово буди наду у нормалнији живот на Палама. На једној страни имамо разне шкобе и шкобиће, пукиће, цициће и друге ублехе које живот виде у криминалу, коцкарницама итд. а на другој страни ове младе људе који на прво кораку свог живота шире љубав, хуманост и добра дјела.

ODGOVORITE
Name

Рића

17.06.2016 13:44

Дјецо свака вам част, нек вам је са срећом и желим вам свако добро. Овакви поступци буде наду у боље сјутра.

ODGOVORITE