Проститутка заразила сидом шест дјечака

Недавна полицијска акција хапшења проститутке Весне М. (24) из насеља Мали Мокри Луг код Београда, открила је много језивију причу која се одвијала на улицама главног града Србије. Како "Новости" сазнају, ова жена је организовала групу од шест дечака, који су за секс морали да јој плате просјачењем. Откривено је, међутим, да их је она током односа заразила хепатитисом Ц, али се сумња да им је пренела и вирус ХИВ!

Србија 17.06.2016 | 08:48
Проститутка заразила сидом шест дјечака
Код ове деце, од 12 до 14 година, у међувремену је потврђено присуство вируса хепатитис Ц и они су на лечењу. Сумња се да им је изолован и ХИВ, али се такав податак још не обелодањује. Код Весне М., иначе Ромкиње, потврђено је присуство оба вируса. И она је на лечењу.

"О драми која се одвијала недалеко од центра града сасвим се случајно сазнало" наводи извор. "Једна жена је пријавила да у Звездарској шуми стално виђа неко дете како лута и да сумња да је отето. Кроз неколико дана је пријавила да има још деце, да су нека беле, а нека тамне пути."

Патрола звездарске полиције је кренула да види шта се дешава. Тамо су затекли Весну М. и дечаке и открили језиву причу.

"Нејасно је под којим околностима је она ступала у контакт са децом", наводи наш саговорник. "Била је прича да су киднапована, али се то испоставило као нетачно. Реч је о дечацима из разорених породица, који се лако везују за људе који им пруже мало пажње. Она их је наводила на секс, а како нису имали да плате, морали су да просјаче и њој дају новац. И тако су ушли у врзино коло из ког нису могли да изађу. Сада су и болесни."

Током истраге утврђено је да четворо деце из Београда, као и да је један дечак из Чачка, а други из Ваљева. Када их је полиција пронашла били су у запуштеном стању, са ранама по телу. У први мах није се ни знало да су болесни.

"Весна није радила сама, имала је макроа за којим сада полиција трага", каже наш извор. "Овим случајем бави се и тужилаштво. Она тврди да није знала да је болесна, али сумња се да лаже, јер је неколико пута хапшена. Поново је сада трестирана и утврђено је да има оба вируса. Онда су надлежне службе одлучиле да прегледају и дечаке, који су затечени са њом."

Код свих њих је потврђен вирус хепатитиса, а сумња се да су заражени и ХИВ-ом. У току је истрага како би се утврдило да ли је Весна М. намерно имала полне односе са дечацима како би им пренела вирус.

"Колико је она заразила људи још се утврђује, јер током бављења проституцијом, како је испричала, није користила заштиту" наводи наш извор. "Можемо само да претпоставимо да та бројка није мала, а највише их је, према њеним речима, међу ромском популацијом."

ПРЕНОСИЛА ВИРУС ЉУБАВНИЦИМА

Пре две године у Београду је ухапшена још једна жена која је ширила опаки вирус. М. Ч., девојка из унутрашњости Србије, која је у то време имала 27 година, заразила је петорицу бизнисмена ХИВ-ом. Њу је полиција привела јер се сумњало да је намерно имала секс без заштите, а њу је пријавио бивши љубавник којег је заразила, а он вирус пренео супрузи.

М. Ч. је још са 20 година сазнала да има сиду, али је то крила од свих. Ипак, у њеном здравственом картону налазила се напомена о присуству вируса.

КАЗНЕ ЗА НАМЕРНО ШИРЕЊЕ БОЛЕСТИ

Према кривичном законику Србије, за намерно ширење болести запрећена је казна затвора од две до 12 година. У случају да наступи смртна последица, прописана је казна од пет до 15 година.У Србији је, према званичним подацима, вирусом ХИВ заражено око 1.600 људи, а у последњих 25 година од сиде је преминуло 1.100 особа.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Чаруга

17.06.2016 08:31

Гумица је скупа ал је глава јефтина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пецанин

17.06.2016 10:08

Послије ј....а нема кајања.

ОДГОВОРИТЕ