ЕУРО - Борбени Нијемци и Пољаци, али гола није било!

Шаховска партија Немачке и Пољске за прву нулу на Еуру! Милик испустио скалп светског шампиона! По бод за оба тима у мечу без голова - 0:0.

Фудбал 16.06.2016 | 23:15
ЕУРО - Борбени Нијемци и Пољаци, али гола није било!
Тресла се гора, родио се миш. Чекало се да све пршти од голова, а добили смо тактичко надмудривање за прву „нулу“ на овогодишњем Еуру. С огромним ишчекивањем дочекан је меч дана и дуел који увек изазива огромну пажњу, али су фудбалери Немачке и Пољске извели представу са мало конкретних потеза, шанси и акција... На крају се долази до закључка да су бодом задовољне обе стране, иако су на семафору виђене само монотоне нуле - 0:0.

После окршаја две љуте, комшијске нације које спаја дуга историја актуелни светски шампион може да буде срећнији што је узео бар тај један бод, пошто је успео да прегрми, на моменте, жестоку офанзиву наоштрених Пољака. Али, упркос озбиљним шансама Милика, мрежа Мануела Нојера се ни овог пута није заталасала. А лако је могла, док је једину озбиљну шансу на другој страни имао Месут Озил, када је резервни голман Лукаш Фабијански првокласно реаговао.

Пољска армија није желела да се повлачи, а генерал Адам Навалка остао је веран нападачкој филозофији.

Утисак је да Панцери и даље траже препознатљиву форму и игре које су их одвеле на трон планете пре две године. Јоаким Лев се и овог пута одлучио за усамљеног Марија Гецеа као лажне деветке, док је опорављеног Матса Хумелса вратио у састав уместоШкодрана Мустафија. Баш као и у сусрету са Украјином, највећи проблем лежао је у организацији напада, пошто је све то изгледало прилично споро и безопасно у добром делу меча. 

И дуго је утакмица више личила на шаховско, тактичко повлачење потеза два селектора, што је довело до тога да се у првом полувремену практично не догоди ниједна озбиљнија шанса. Међутим, сам почетак другог дела донео је можда и најозбиљнију прилику на утакмици са обе стране. 

Гросицки је после одлично изграђене акције послао опасну лопту у гол, а онда је Миликзамало промашио лопту, која је прошла тик поред леве стативе. 

И ту се пољска офанзива није зауставила! Нападао је најефикаснији тим квалификација за континентално првенство са свих страна, а онда се Милик прописно обрукао када је "зицер" са пенала претворио у велики промашај целог фудбала у шанси која је можда могла да донесе и гол за победу. 

Само неколико тренутака касније умало је уследила казна. Месут Озил је са ивице казненог простора послао најопаснији ударац ка голу Фабијанског. Али, права реакција унела је нову дозу самопоуздања и вере да ће се меч завршити позитивним исходом. 

То је практично била и последња шанса која је виђена на утакмици. Све до самог краја играло се практично на половини терена, уз тек понеке безопасне полушансе. 

НЕМАЧКА – ПОЉСКА 0:0

Париз

Стадион: Сен Дени
Капацитет: 81.000
Судија: Бјерн Кујперс (Холандија)

НЕМАЧКА (4-2-3-1): Нојер – Хеведес, Боатенг, Хумелс, Ектор – Крос, Кедира – Милер, Озил, Дракслер (од 71. Гомез) – Геце (од 66. Ширле).

ПОЉСКА (4-4-2): Фабијански – Пишчек, Глик, Паздан, Јежејчик – Блашчиковски (од 80. Капустка), Криховјак, Маћински (од 76. Јодловјец), Гросицки (од 87. Пежко) – Милик, Левандовски.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар