EURO - Borbeni Nijemci i Poljaci, ali gola nije bilo!

Šahovska partija Nemačke i Poljske za prvu nulu na Euru! Milik ispustio skalp svetskog šampiona! Po bod za oba tima u meču bez golova - 0:0.

Fudbal 16.06.2016 | 23:15
EURO - Borbeni Nijemci i Poljaci, ali gola nije bilo!
Tresla se gora, rodio se miš. Čekalo se da sve pršti od golova, a dobili smo taktičko nadmudrivanje za prvu „nulu“ na ovogodišnjem Euru. S ogromnim iščekivanjem dočekan je meč dana i duel koji uvek izaziva ogromnu pažnju, ali su fudbaleri Nemačke i Poljske izveli predstavu sa malo konkretnih poteza, šansi i akcija... Na kraju se dolazi do zaključka da su bodom zadovoljne obe strane, iako su na semaforu viđene samo monotone nule - 0:0.

Posle okršaja dve ljute, komšijske nacije koje spaja duga istorija aktuelni svetski šampion može da bude srećniji što je uzeo bar taj jedan bod, pošto je uspeo da pregrmi, na momente, žestoku ofanzivu naoštrenih Poljaka. Ali, uprkos ozbiljnim šansama Milika, mreža Manuela Nojera se ni ovog puta nije zatalasala. A lako je mogla, dok je jedinu ozbiljnu šansu na drugoj strani imao Mesut Ozil, kada je rezervni golman Lukaš Fabijanski prvoklasno reagovao.

Poljska armija nije želela da se povlači, a general Adam Navalka ostao je veran napadačkoj filozofiji.

Utisak je da Panceri i dalje traže prepoznatljivu formu i igre koje su ih odvele na tron planete pre dve godine. Joakim Lev se i ovog puta odlučio za usamljenog Marija Gecea kao lažne devetke, dok je oporavljenog Matsa Humelsa vratio u sastav umestoŠkodrana Mustafija. Baš kao i u susretu sa Ukrajinom, najveći problem ležao je u organizaciji napada, pošto je sve to izgledalo prilično sporo i bezopasno u dobrom delu meča. 

I dugo je utakmica više ličila na šahovsko, taktičko povlačenje poteza dva selektora, što je dovelo do toga da se u prvom poluvremenu praktično ne dogodi nijedna ozbiljnija šansa. Međutim, sam početak drugog dela doneo je možda i najozbiljniju priliku na utakmici sa obe strane. 

Grosicki je posle odlično izgrađene akcije poslao opasnu loptu u gol, a onda je Milikzamalo promašio loptu, koja je prošla tik pored leve stative. 

I tu se poljska ofanziva nije zaustavila! Napadao je najefikasniji tim kvalifikacija za kontinentalno prvenstvo sa svih strana, a onda se Milik propisno obrukao kada je "zicer" sa penala pretvorio u veliki promašaj celog fudbala u šansi koja je možda mogla da donese i gol za pobedu. 

Samo nekoliko trenutaka kasnije umalo je usledila kazna. Mesut Ozil je sa ivice kaznenog prostora poslao najopasniji udarac ka golu Fabijanskog. Ali, prava reakcija unela je novu dozu samopouzdanja i vere da će se meč završiti pozitivnim ishodom. 

To je praktično bila i poslednja šansa koja je viđena na utakmici. Sve do samog kraja igralo se praktično na polovini terena, uz tek poneke bezopasne polušanse. 

NEMAČKA – POLJSKA 0:0

Pariz

Stadion: Sen Deni
Kapacitet: 81.000
Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Hevedes, Boateng, Humels, Ektor – Kros, Kedira – Miler, Ozil, Draksler (od 71. Gomez) – Gece (od 66. Širle).

POLJSKA (4-4-2): Fabijanski – Pišček, Glik, Pazdan, Ježejčik – Blaščikovski (od 80. Kapustka), Krihovjak, Maćinski (od 76. Jodlovjec), Grosicki (od 87. Pežko) – Milik, Levandovski.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar