ЕУРО: Сјеверни Ирци шокирали Украјину и дошли до историјске побједе!!!

Украјина потонула у Лиону: Северна Ирска из ваздуха исписала историју! Голом Меколијаи Мекгина Ирци савладали Украјину и практично их послали кући - 2:0!

Фудбал 16.06.2016 | 20:15
ЕУРО: Сјеверни Ирци шокирали Украјину и дошли до историјске побједе!!!
Историја фудбала Северне Ирске пише се у – ваздуху! Папирнати фаворит из Украјине потпољен је у кишовитом Лиону захваљући офанзиви после скок игре. Први гол за Северну Ирску у историји Првенства Европе дело је Меколија – 2:0.

Северна Ирска има шта да слави, Украјинци,пак, могу да се покрију ушима и ћуте. Страст којом су играли против Немачке тотално су изгубила на трави стадиона у Лиону. Није било ни креације, ни индивидуалних акција Јеромеленка и Конопљанке. Једоставно, није било ничега. А када понудите једно велико ништа, не можете да се надате позитивном резултату и против репрезентације каква је Ирска.

Јену од најслабијих утакмица на овогодишњем Првенству Европе решило је веће срце Ираца и наравно њихов традиционални квалитет- скок игра. Ирска није импресионирала, али је, за разлику од дуела против Пољске, покушавала да игра фудбал. И то без Лафертија у стартној постави.

Ирци су агресивном поставком избацили из равнотеже Украјину.Није се видела техничка супериорност Украјине, а на другој страни сваки прекид био је опасност за гол Пјатова.

Нису кажњени Украјинци, али онда су у 48.минуту демонстрирали неопростиво – да ништа нису научили из сопствених грешака. Остављен је Меколи на другој стативи... Реализација је била лакши део посла. За тотални транс Ираца на трибинама, за први гол на европским првенствима.

Град који је изазвао прекид утакмице као да је додатно успорио Украјице. Иницијатива, али јалова, није им помогла да избегну најгоре. Пошто су оставили простор Ирцима, а казна је стигла у последњем минуту судијске надокнаде. Пјатов је само одбио лопту, а резервиста Мекгин понетирао. За огромних 2:0

Зато на конту имају два пораза без постигнутог гола.

УКРАЈИНА – СЕВЕРНА ИРСКА 0:2 (0:0)
/Меколи 49. Мекгин 90+6/

Стадион: Парк Олимпик

Капацитета: 59.180

Судија: Павел Краловец (Чешка)

УКРАЈИНА (4-2-3-1): Пјатов – Федецки, Качериди, Ракицки, Шевчук – Сидорчик, Степаненко – Јармоленко, Коваленко (од 84.Сиченко), Конопљанка – Селезњов.

СЕВЕРНА ИРСКА (4-1-4-1): Мекговерн – Хјуз, Кетхарт, Меколи, Џ. Еванс – Дејвис – Вард (од 67. Мекгин), К. Еванс (од 94.Мекнеир), Норвуд, Далас – Вашингтон (од 84. Мегенис).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар