EURO: Sjeverni Irci šokirali Ukrajinu i došli do istorijske pobjede!!!

Ukrajina potonula u Lionu: Severna Irska iz vazduha ispisala istoriju! Golom Mekolijai Mekgina Irci savladali Ukrajinu i praktično ih poslali kući - 2:0!

Fudbal 16.06.2016 | 20:15
EURO: Sjeverni Irci šokirali Ukrajinu i došli do istorijske pobjede!!!
Istorija fudbala Severne Irske piše se u – vazduhu! Papirnati favorit iz Ukrajine potpoljen je u kišovitom Lionu zahvaljući ofanzivi posle skok igre. Prvi gol za Severnu Irsku u istoriji Prvenstva Evrope delo je Mekolija – 2:0.

Severna Irska ima šta da slavi, Ukrajinci,pak, mogu da se pokriju ušima i ćute. Strast kojom su igrali protiv Nemačke totalno su izgubila na travi stadiona u Lionu. Nije bilo ni kreacije, ni individualnih akcija Jeromelenka i Konopljanke. Jedostavno, nije bilo ničega. A kada ponudite jedno veliko ništa, ne možete da se nadate pozitivnom rezultatu i protiv reprezentacije kakva je Irska.

Jenu od najslabijih utakmica na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope rešilo je veće srce Iraca i naravno njihov tradicionalni kvalitet- skok igra. Irska nije impresionirala, ali je, za razliku od duela protiv Poljske, pokušavala da igra fudbal. I to bez Lafertija u startnoj postavi.

Irci su agresivnom postavkom izbacili iz ravnoteže Ukrajinu.Nije se videla tehnička superiornost Ukrajine, a na drugoj strani svaki prekid bio je opasnost za gol Pjatova.

Nisu kažnjeni Ukrajinci, ali onda su u 48.minutu demonstrirali neoprostivo – da ništa nisu naučili iz sopstvenih grešaka. Ostavljen je Mekoli na drugoj stativi... Realizacija je bila lakši deo posla. Za totalni trans Iraca na tribinama, za prvi gol na evropskim prvenstvima.

Grad koji je izazvao prekid utakmice kao da je dodatno usporio Ukrajice. Inicijativa, ali jalova, nije im pomogla da izbegnu najgore. Pošto su ostavili prostor Ircima, a kazna je stigla u poslednjem minutu sudijske nadoknade. Pjatov je samo odbio loptu, a rezervista Mekgin ponetirao. Za ogromnih 2:0

Zato na kontu imaju dva poraza bez postignutog gola.

UKRAJINA – SEVERNA IRSKA 0:2 (0:0)
/Mekoli 49. Mekgin 90+6/

Stadion: Park Olimpik

Kapaciteta: 59.180

Sudija: Pavel Kralovec (Češka)

UKRAJINA (4-2-3-1): Pjatov – Fedecki, Kačeridi, Rakicki, Ševčuk – Sidorčik, Stepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (od 84.Sičenko), Konopljanka – Seleznjov.

SEVERNA IRSKA (4-1-4-1): Mekgovern – Hjuz, Kethart, Mekoli, Dž. Evans – Dejvis – Vard (od 67. Mekgin), K. Evans (od 94.Mekneir), Norvud, Dalas – Vašington (od 84. Megenis).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar