Како се градио Павловићев 'Аква парк'

“Аква парк” Слободана Павловића градио се “у ходу”, јер ни данас нико нема готову пројектну документацију – изјавио је данас током саслушања у Окружном привредном суду у Бијељини вјештак грађевинске струке Мирсад Изић, кога је, осим суда, ангажовао и извођач радова, предузеће “Финал пром”.

Република Српска 16.06.2016 | 19:54
Како се градио Павловићев 'Аква парк'
Док одбрана Слободана Павловића жели да докаже да конструкција воденог парка у “Слобомиру” није квалитено урађена, власник “Финал прома” тврди да овој фирми пријети нестанак, јер од Павловића не може да наплати своја потраживања.

Извођач радова - фирма „Финал пром“ ништа није радила на своју руку, већ по пројектној документацији – рекао је, током испитивања, вјештак Изић и напоменуо да је због брзине извођења радова било одступања у грађењу „Аква парка“.

„Што се тиче квалитета, чули сте вјештака, који тврди да су радови изведени у складу са уговорима, пројектом и налозима инвеститора“, рекао је за БН телевизију Ристо Којић, адвокат предузећа “Финал пром” из Бијељине.

Одбрана тврди другачије:

„То су наводи вјештака. То није тачно; да би радио по налозима инвеститора, извођач радова мора да има сагласност инвеститора, а није имао“, каже Слободан Говедарица, адвокат фирме “Аква сити” Слободана Павловића.

Грађење „Аква парка“ био је велики залогај за фирму “Финал пром”, која је морала да се додатно „ојача“ и људски и механизацијом – напоменуо је вјештак Изић, кога је тужена страна испитивала о методама његовог рада. Тврди да су Изићеве процјене паушалне, без валидних чињеница.

„Зато што је проведено вјештачење Института за материјале Сарајево и утврђен је лош квалитет радова „Финал прома“. И радови су више фактурисани у доносу на изведене радове“, нагласио је Говедарица.

Адвокат фирме „Финал пром“ Ристо Којић истиче да су радови изведени у одређеном обиму, вриједности и квалитетно, али да нису плаћени. „Према томе, разлика између онога што је плаћено и што је стварно урађено, мора да се плати“, додаје Којић.

„Ми ћемо у току поступка доказати да стабилност и функционалност објекта није задовољавајућа и довела је у питање чак постојање објекта“, одговара Говедарица.

С друге стране, због потраживања од “Аква ситија” упитан је и опстанак фирме “Финал пром”, тврди њен власник.

“А не бих био први. Ако се сложе коцкице и упитамо шта је са “Зидаром” из Лознице који је градио мост, па нестао. Шта је са фирмом “Елбет”, која је градила Универзитет, па нестала. Шта ће бити са фирмом “Финал пром”? Надам се да неће нестати”, казао је Гојко Ивановић, власник “Финал прома”.

Судија Божана Гужвић упитала је на почетку главне расправе да ли, послије три године, стране имају вољу или жељу да се спор ријеши споразумно, али је лоптица пребацивана с једне на другу страну терена.

Овај сложен предмет, како сада ствари стоје, неће бити завршен ни у овој години – додала је судија Гужвић.

Само трошкови судског вјештачења већ износе око 80.000 КМ. С обзиром на то да се накнаде судским вјештацима исплаћују путем “Банке Српске”, која је сада у ликвидацији, на почетку саслушања вјештак Изић је оштро негодовао што не може да наплати, на шта је судија Гужвић рекла да разумије његов револт, али да она и суд нису права адреса, већ да иде у Бањалуку.

Изић одговара: "Да, све су појели Влада Српске и Жељка Цвијановић."

Наставак главне расправе у овом предмету је 30. септембра.



(БН телевизија)

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

ВЕЛИКИ СРБИ

16.06.2016 17:59

СВИ ВЕЛИКИ СРБИ КОЈИ СУ КАО СВОЈЕ ПАРЕ ДОНИЈЕЛИ ДА НАС СПАСЕ ДОШЛИ СУ ДА ДОДАТНО ОПЉАЧКАЈУ ОВАЈ НАРОД. ЧУЈ ПАТРИОТИЗАМ. ХА, ХА,ХА. КОД НАС СЕ ПАТРИОТИЗАМ ЗОВЕ ЛОПОВЛУК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

16.06.2016 20:39

На које ти велике Србе мислис?? Па ко је јос осим њега донио паре овде?? Ако их је и гдје узео то је било у Америци и донио их овде, а могао је тамо да зиви до краја зивота и да ниста не ради... Најбоље би било сад затворити га, угасити његове фирме и оставити преко 1000 људи без посла,..са овако способном власти вјерујем да це дрзава врло брзо за њих наци ново запослење...хвала,толико :)

Name

професор

16.06.2016 21:31

Ста је то донио а да му се није висеструко исплатило и кога цете окривити за пропаст факултета телевизије ситија....ко це раднике оставити без посла до он сам својим погресним потезима и преварама ста лупетас?

Name

Милован

16.06.2016 18:24

И гдје је матора мрцина уопсте? Све у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобомир

16.06.2016 18:58

Да ли неко може да ми каже шта се дешава на његовом универзитету и какво је ту стање ??? Посто сам чуо индиректне приче да је то пред гашењем !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

16.06.2016 19:15

Није пред гашењем већ угашен. Нема професора неће бити ни ни диплома. Родитељи пребацујте дјецу са Павловићевог на друге факултете.

Name

проф.

16.06.2016 21:42

Ја сам тамо проф. Цасно сам радио, нисам муљао ни са наставом ни са испитима. Нико није полозио док није науцио. Павловиц нама професорима и асистентима дугује велике паре, неце нико висе да ради јер не плаца. Универзитет је пропао, извесце оно мало студената сто је остало и кљуц у браву. Да ми је видети ко це тамо уписати ове године... Нико паметан

Name

Ре професору

17.06.2016 05:24

Нећете ви извести ни једног јединог студента више јер је све пропало, помозите тој дјеци да се пребаце негдје на друге факултете да не изгубе то што су исполагали.

Name

проф.

17.06.2016 08:46

Постоји уговор са Синергијом, могу тамо без проблем наставити сколовање. А испите це им признати и било који други приватни факултет

Name

Студент

17.06.2016 21:03

Да ли се исплати уписивати наредну годину студија на његовом универзитету,ако је таква ситуација

Name

Проф.

18.06.2016 06:19

Код Павловића су престали долазити професори,рачуни блокирани,имовина под хипотеком. Факултет ће изгубити дозволу за рад ако већ није.

Name

д11

18.06.2016 10:40

Питање за проф. Ако це извести јос то студената сто је остало, засто уписују сад нове?

Name

бруцос

18.06.2016 11:12

Уписују само оне који узимају прелазницу за иностранство и наравно то наплацују..знаци само због тога и док јос могу издати потврде за даље..

Name

д11

18.06.2016 11:26

Студент сам тог факултета пар година , тацно је да појединих професора нема или додју понекад,али има их и који су редовни свако предавање.

Name

Вјештак

16.06.2016 19:31

Вјештаку Изићу сада не ваља Влада РС и Жељка Ц. када треба наплатити велике трошкове вјештачења а заборавио је да је вјештак постао као политички подобан и да је ради лиценце без полагања и плаћања зарађивао на испитима других вјештака као политички подобан члан комисије и био члан фактички "злочиначког удружења" које је са Кунићком и Ковачевићем имало задатак уклонити најбоље али политички неподобне вјештаке да би лиценце давали политички подобним чак и грађевинским техничарима а "уклањали" способне чак докторе и магистре.... Изићу - неке ствари се никад не заборављају, ти си политички подобан а не стручан вјештак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјестак 1

16.06.2016 21:50

Вјештак Изић иначе архитекта каже да је челична конструкција добра..а о челику зна колико и моја баба..газда Финалпрома био молер а од кад је упозно Павловића посто манекен мерцедеса.

Name

Трава

17.06.2016 19:48

Вјештак Изић је изгледа дошо надуван. Прво каже нема документације а послије каже да је све урађено по пројекту. Адв.Којићу оматорио си скроз, ово ти се није прије дешавало. Могло би ти проћи код неког млађег судије али код Гужвићке неће сигурно.

Name

Појма немате

17.06.2016 23:14

Што се тиче коментара ' вјештака ' који очигледно мисли да познаје Изића или шта већ, па га овдје прозива, нема појма па не бих да коментаришем. Што се тиче реплика наравно да се архитекте разумију и у челик и у челичне конструкције и у друге грађевинске материјале тако да ту нема расправе. И да, пројектна документација није потпуна, али је ипак рађено по њој. Не можеш да разумијеш јер немаш додирних тачака са материјом.

Name

нн

16.06.2016 20:13

Не пишу више ништа о Слободану Павловићу. Шта је са њим. Како банка стоји. Нешта је све у тајности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НМ

17.06.2016 12:53

Банка капут.

Name

Др

17.06.2016 17:32

Банка не стоји, та банка леżи и никад неће устати.

Name

Истина

16.06.2016 20:59

Финал пром је настао управо захваљујуци Павловиц банци то јест људима који су водили посао код Павловица,Вратице се Гојко у зелени комби среца није га продао,а син це морат мало да смањи љубависање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

17.06.2016 16:32

Финалпром је настао 1992.г. у Тузли, а Гојко је био цењени директор државне градј.фирме пре рата. У рату остаје без ичега, 4 год у ВРС, избјеглица са породицом у циганској кући да би тек након рата 1996.г. регистровао фирму у Бн. Будући да је стручан и искусан брзо се афирмисао на тржишту и стекао углед. Толико о зеленом комбију кога помињеш. Гојко је мој пријатељ и бивши комшија и сви знају да је честит човјек и нико га не може стављати у раван са овим профитером Павловићем који се богатио на нашој несреци.

Name

Горану

17.06.2016 16:54

Зашто је Финалпром ангажовао архитекту да вјештачи челике и бетоне на тако великом објекту. Аута фарба ауто лакирер а не ауто механичар. Други адвокат спомиње институт. Да чујемо и то.

Name

Горан

17.06.2016 17:58

Архитекте се и те како разумију у конструкције,челичне,алуминијумске,бетонске итд. Па они их и пројектују!!! Иначе, да знаш, и у институту раде инжињери грађевине и архитектуре. А тај институт из Сарајева је ангажовао Павловицев адвокат Томић, стари удбас, сарајлија. Па повежи мало. Прича се да је тај извјештај плаћен 160.000км на руке. То је 5-ти институт и комисија која вјестаци и ниједан извјештај до сад није одговарао Павловићу.

Name

Горан

17.06.2016 18:01

И да, прочитај пажљивије прву реченицу прилога Бн тв.

Name

Горану

17.06.2016 18:44

Прочитао сам шта је реко вјештак.. и ја знам Павловића скоро од рођења и био сам на аква парку доста пута јер ми је пријатељ тамо запослен. Неки професори из Сарајева које је суд нашао су тамо испитивали три мјесеца и рекли да се то пола руши јер је несигурно за купаче. А Финалпром је за Павловића радио 10 година па га овај не уништи, а Гојкови синови нису имали мерцедесе док им тата није почео радити за Слободана.

Name

Горан

17.06.2016 19:36

Ниси разумио, као што се не разумеш ни у грађевину па поредис ауто лакирере и архитекте и не знаш ко ради на институту. Иначе тих "института" имаш данас као и којекаквих факултета. У Бн имаш бар 5 института. Прва реченица каже да је Суд одредио вјестака Изица, за Финалпром он вјестаци по другом основу, а нигдје нећеш наћи да је Суд одредио некакве "професоре" из Са за вјестаке, као што ти кажеш. Читај пажљивије и са разумевањем ако ти није проблем. А је ли ти "пријатељ" причао за раније комисије и вјестаке? И кроз какве притиске су прошли од стране Павловића? Али теби то није битно, теби су некакви мерцедеси трн у оку. Више мисли о свом послу ,а мање о туђем па их можда и ти зарадис. Толико од мене за тебе "стручњак".

Name

зидар

16.06.2016 22:30

Код њег све у ходу и на све стране и ниста не опста,тако то иде кад су оци гладне а сад сви други криви само није он.и маните висе с.... о српству доброцинству и кукњави како це 400,600,1000 радника остати без посла.о томе је требало прије размисљати и ста је са ових 150 из аква ситија...излизана прица прде и он у цабар и сад трази кривца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

17.06.2016 04:33

ТАЈ ВЕЛИКИ СРБИН ПЉАЦКА СРПСКИ НАРОД 26ГОД НАПЛАЦУЈЕ ПРЕЛАЗ ПРЕКО МОСТА УЗЕО ЈЕ ДО САДА ПРЕКО 50МИЛ КМ СРАМ ДА ГА БУДЕ ТО МУ ЈЕ СВЕ СТО ЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бутмир Сарајево

17.06.2016 07:09

Финалпром је званицни партнер УСАИД -а фирме америцке владе преко 15 година,и ова фирма је за нас извела преко 20 реконструкција скола у БиХ и све похвале за ове људе и за сав посао који су извели за нас сиром БиХ. Све похвале бн тв и слободно се распитајте о америцком дрзављану слободану павловицу и колико је "цијењен"и "постен" у УСА на званицном сајту .

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљовласник

17.06.2016 08:23

Е мој доброцинитељу пуцас на свим пољима и сви криви а ти наиван.Сада се лафо бринес за раднике а мјењас их ко тоалет папир онако лијепо без емоција од којих си оперисан.не знам само на које раднике мислис,оне на универзитету,Ств или..? А овај водени паркиц,толико прасине за пар металних сипки е то је тек сега од посла и радника.И да не заборавим Благојевиц ти је прави избор за савјетника и водју параде у свим пољима,дрзи се њега и нема да бринес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

17.06.2016 11:12

Није он за мост донио никакве паре. То су паре Србије. Он је у име Владе Србије прије рата,од 88. године па до краја рата 95. године откупљивао дуг Србије са дисконто од 40 % до 60 %, а Србија је прилаћала дуг у пуном износу. Из те разлике је финасиран и Павловића цуприја. Али то је мали дио пара. Много веће паре су изнешене у иностранство. Била је то невиђена плаћка до тада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

18.06.2016 12:28

То су глупости то није пљачка. Бијељина је зарадила милионе од моста и од Павловића. Отворене су фирме на Павловића путу, а од пореза на земљу је зарађено пуно.

Name

јанко

18.06.2016 13:07

Реалност, ти си дилеја за то. Због тих откупа спољног дуга Србије са дисконтом и изношења новца из Србије је једна позната банкарка платила главом. Мртва уста не говоре. Нема то никакве везе са Бијељином.

Name

Реалност

18.06.2016 13:28

Павловић запошљава 900 људи, нема возача и тјелохранитеља. Само улаже а сви би да га музу. То ти је једна једина истина, свидила се она неком или не.

Name

неисплацен

18.06.2016 21:49

Реалност, не лупај...коју земљу на Павловиц путу,јел ону сто није платио сељацима...ниста тај није дзаба урадио ни дао и пола људи који раде код њега је на конто те неисплацене земље....

Name

цицан

18.06.2016 09:14

Слобо имас добре савјетнике и сараднике и све ок и по оној старој-како ти другом тако и теби неко треци и на нули сте сви. А Благојевиц ти је најзесци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запослени из Попова

18.06.2016 12:22

Благо је гробар Слобомир компаније.

Name

Закон

18.06.2016 21:30

Брзо ће тај Благо видјети да има и правде за такве лопове .

Name

ре

18.06.2016 21:50

И то одлицан гробар