Преломни тренутак за БиХ - поручили министри

Игор Црнадак, као домаћин министарске конференције, окупио је министре спољних послова Централноевропске иницијативе, који су дали пуну подршку БиХ на путу према Европској унији. Црнадак је поручио да је ово преломни тренутак за БиХ и њену јулску апликацију за чланство.

Република Српска 16.06.2016 | 22:59
Преломни тренутак за БиХ - поручили министри
Италијански министар спољних послова, представљајући државу која и јесте чланица Европске уније, поручио је да је БиХ на добром путу.

Осим европских интеграција, у фокусу разговора били су и мигрантска криза, борба против тероризма, те развој западног Балкана. Црнадак је имао и први билатерални састанак у Српској са Ивицом Дачићем.

Од посебног интереса био је састанак министра спољних послова БиХ са хрватским колегом. Постигнут је договор о заједничкој сједници Савјета министара БиХ и хрватске Владе.

Аустријски министар спољних послова, након министарске конференције, упутио се на адресу Партије демократског прогреса. Потврђена је сарадња аустријске Народне партије и ПДП-а.

У ПДП-у су угостили и мађарског министра спољних послова, с којим је постигнут договор о политичкој сарадњи.

Босна и Херцеговина је тренутно предсједавајућа Централноевропском иницијативом, а на министарској конференцији одлучено је да ће предсједавање сљедеће године преузети Бјелорусија.



(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кики

17.06.2016 00:09

На ста смо спали ,да су нам Срби највеци Босанци. Ово нема ни у Тунгузији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

17.06.2016 07:43

И послије 21 године од краја рата ми опет се упецамо на удицу да је бас сада преломни тренутак. Па да ли смо колективно и генетски глупи и тупи или зацарани да и даље вјерујемо да це бити мозда бар мало боље???

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

17.06.2016 08:46

Фотеља је несто најпозељније.

ОДГОВОРИТЕ