Prelomni trenutak za BiH - poručili ministri

Igor Crnadak, kao domaćin ministarske konferencije, okupio je ministre spoljnih poslova Centralnoevropske inicijative, koji su dali punu podršku BiH na putu prema Evropskoj uniji. Crnadak je poručio da je ovo prelomni trenutak za BiH i njenu julsku aplikaciju za članstvo.

Republika Srpska 16.06.2016 | 22:59
Prelomni trenutak za BiH - poručili ministri
Italijanski ministar spoljnih poslova, predstavljajući državu koja i jeste članica Evropske unije, poručio je da je BiH na dobrom putu.

Osim evropskih integracija, u fokusu razgovora bili su i migrantska kriza, borba protiv terorizma, te razvoj zapadnog Balkana. Crnadak je imao i prvi bilateralni sastanak u Srpskoj sa Ivicom Dačićem.

Od posebnog interesa bio je sastanak ministra spoljnih poslova BiH sa hrvatskim kolegom. Postignut je dogovor o zajedničkoj sjednici Savjeta ministara BiH i hrvatske Vlade.

Austrijski ministar spoljnih poslova, nakon ministarske konferencije, uputio se na adresu Partije demokratskog progresa. Potvrđena je saradnja austrijske Narodne partije i PDP-a.

U PDP-u su ugostili i mađarskog ministra spoljnih poslova, s kojim je postignut dogovor o političkoj saradnji.

Bosna i Hercegovina je trenutno predsjedavajuća Centralnoevropskom inicijativom, a na ministarskoj konferenciji odlučeno je da će predsjedavanje sljedeće godine preuzeti Bjelorusija.



(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kiki

17.06.2016 00:09

Na sta smo spali ,da su nam Srbi najveci Bosanci. Ovo nema ni u Tunguziji.

ODGOVORITE
Name

Realista

17.06.2016 07:43

I poslije 21 godine od kraja rata mi opet se upecamo na udicu da je bas sada prelomni trenutak. Pa da li smo kolektivno i genetski glupi i tupi ili zacarani da i dalje vjerujemo da ce biti mozda bar malo bolje???

ODGOVORITE
Name

pa

17.06.2016 08:46

Fotelja je nesto najpozeljnije.

ODGOVORITE