Хакан Шукур пред Судом због вријеђања Ердогана!

Једном од највећих турских фудбалера свих времена, Хакану Шукуру почело је суђење због тога што је увредио премијера те земље Реџепа Тајипа Ердогана.

Фудбал 21.06.2016 | 08:30
Хакан Шукур пред Судом због вријеђања Ердогана!
Како је пренела новинска агенција Доган, тужиоци у Истанбулу траже затворску казну за Шукура, због његових коментара на Твитеру о Ердогану. Не наводи се садржај тих коментара, који су у међувремену обрисани са друштвене мреже.

Шукур је алудирао на корупцијски скандал Ердоганових сарадника 2013. године. Ако буде проглашен кривим суочиће се са затворском казном од једне до четири године.

Фудбалер није дошао на прво рочиште јер сада живи у САД. Даље суђење је одложено како би одбрана имала времена да суду достави Шукурову нову адресу.

Од када је дошао на власт у августу 2014. године, Ердоган, оптужен да гуши слободу изражавања, све више судски гони неистомишљенике због "увреда", међу којима су новинари и уметници.

Шукур је био 2011. године посланик Ердоганове странке Партије правде и развоја, која је на власти од 2002. Фудбалер се повукао из политике пошто је одбио да се успротиви Ердогановом највећем ривалу, утицајном проповеднику Фетулаху Гилену.

Хакан Шукур је током вишедеценијске играчке каријере највећи траг оставио у Галатасарају, а играо је и за више европских клубова, попут Торина, Интера, Парке и Блекбурна. За Турску је наступио 112 пута и са 51 голом убедљиво је најбољи стрелац репрезентације своје земље.

Извор: блиц.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар