Hakan Šukur pred Sudom zbog vrijeđanja Erdogana!

Jednom od najvećih turskih fudbalera svih vremena, Hakanu Šukuru počelo je suđenje zbog toga što je uvredio premijera te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana.

Fudbal 21.06.2016 | 08:30
Hakan Šukur pred Sudom zbog vrijeđanja Erdogana!
Kako je prenela novinska agencija Dogan, tužioci u Istanbulu traže zatvorsku kaznu za Šukura, zbog njegovih komentara na Tviteru o Erdoganu. Ne navodi se sadržaj tih komentara, koji su u međuvremenu obrisani sa društvene mreže.

Šukur je aludirao na korupcijski skandal Erdoganovih saradnika 2013. godine. Ako bude proglašen krivim suočiće se sa zatvorskom kaznom od jedne do četiri godine.

Fudbaler nije došao na prvo ročište jer sada živi u SAD. Dalje suđenje je odloženo kako bi odbrana imala vremena da sudu dostavi Šukurovu novu adresu.

Od kada je došao na vlast u avgustu 2014. godine, Erdogan, optužen da guši slobodu izražavanja, sve više sudski goni neistomišljenike zbog "uvreda", među kojima su novinari i umetnici.

Šukur je bio 2011. godine poslanik Erdoganove stranke Partije pravde i razvoja, koja je na vlasti od 2002. Fudbaler se povukao iz politike pošto je odbio da se usprotivi Erdoganovom najvećem rivalu, uticajnom propovedniku Fetulahu Gilenu.

Hakan Šukur je tokom višedecenijske igračke karijere najveći trag ostavio u Galatasaraju, a igrao je i za više evropskih klubova, poput Torina, Intera, Parke i Blekburna. Za Tursku je nastupio 112 puta i sa 51 golom ubedljivo je najbolji strelac reprezentacije svoje zemlje.

Izvor: blic.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar