Бејл има свој град! Али, стварно!

Градић Бала у сјеверном Велсу одлучио да промијени име у част најбољег фудбалера ове земље.

Фудбал 24.06.2016 | 16:30
Бејл има свој град! Али, стварно!
Дуел Енглеске и Велса у оквиру Групе Б отвориће данашњи прогам на ЕУРУ, а уочи великог “остврског дербија” влада потпуна еуфорија у Велсу.

Фудбалери Велса  отворили су првенство побједом 2:1 против Словачке и сада сви са нестрпљењем очекују дуел са Енглезима.

Да навијачи понекад мало и претјерају у еуфорији доказ је и градић Бала у сјеверном Велсу који је пред овај дерби као знак подршке својој репрезентацији одлучио да промијени назив у Бејл.

Идеју да Бала сада носи име најбољег велшког фудбалера Герета Бејла подржавају сви у овом мјесту, а на уласку у градић од свега 2.000 стновника и пар уличица већ су постављене табле са новим именом.

“То је сјајна идеја. Герет Бејл је сјетска звијезда и овај потез ставиће Балу, пардон, Бејл, на свјетску мапу”, рекао је одборник у окружном парламенту Дилвин Морган.

Првобитна идеја је да град један дан носи назив Бејл, међутим, уредница локалног листа “Y Цфунод” Мери Вилијамс предложила је да нови назив града остане дуже.

“Он је на крају крајева за наше навијаче рекао да су најбољи на свијету, а ово показује докле смо спремни да идемо да подржимо репрезентацију. Колико ће град носити назив Бејл? Видјећемо колико дуго ћемо се задржати на првенству, а ако освојимо титулу ко зна”, рекла је Вилијамс.

Додатни мотив за Бејла и његове саиграче у данашњем дербију биће чињеница да Велс није побиједио Енглеску још од 1984. године.

Уколико се то деси, можда још неки репрезентативац добије свој град у Велсу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар