Bejl ima svoj grad! Ali, stvarno!

Gradić Bala u sjevernom Velsu odlučio da promijeni ime u čast najboljeg fudbalera ove zemlje.

Fudbal 24.06.2016 | 16:30
Bejl ima svoj grad! Ali, stvarno!
Duel Engleske i Velsa u okviru Grupe B otvoriće današnji progam na EURU, a uoči velikog “ostvrskog derbija” vlada potpuna euforija u Velsu.

Fudbaleri Velsa  otvorili su prvenstvo pobjedom 2:1 protiv Slovačke i sada svi sa nestrpljenjem očekuju duel sa Englezima.

Da navijači ponekad malo i pretjeraju u euforiji dokaz je i gradić Bala u sjevernom Velsu koji je pred ovaj derbi kao znak podrške svojoj reprezentaciji odlučio da promijeni naziv u Bejl.

Ideju da Bala sada nosi ime najboljeg velškog fudbalera Gereta Bejla podržavaju svi u ovom mjestu, a na ulasku u gradić od svega 2.000 stnovnika i par uličica već su postavljene table sa novim imenom.

“To je sjajna ideja. Geret Bejl je sjetska zvijezda i ovaj potez staviće Balu, pardon, Bejl, na svjetsku mapu”, rekao je odbornik u okružnom parlamentu Dilvin Morgan.

Prvobitna ideja je da grad jedan dan nosi naziv Bejl, međutim, urednica lokalnog lista “Y Cfunod” Meri Vilijams predložila je da novi naziv grada ostane duže.

“On je na kraju krajeva za naše navijače rekao da su najbolji na svijetu, a ovo pokazuje dokle smo spremni da idemo da podržimo reprezentaciju. Koliko će grad nositi naziv Bejl? Vidjećemo koliko dugo ćemo se zadržati na prvenstvu, a ako osvojimo titulu ko zna”, rekla je Vilijams.

Dodatni motiv za Bejla i njegove saigrače u današnjem derbiju biće činjenica da Vels nije pobijedio Englesku još od 1984. godine.

Ukoliko se to desi, možda još neki reprezentativac dobije svoj grad u Velsu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar