Еклстон: Збуњен сам, каква људска права, ми смо Ф1!

„Онога тренутка када ми неко објасни шта су то људска права, онда можемо да видимо да ли се примењују, и има ли то везе са Формулом 1“, каже Берни Еклстон.

Остали спортови 18.06.2016 | 16:45
Еклстон: Збуњен сам, каква људска права, ми смо Ф1!
Стари Берни Еклстон нема длаке на језику. Збуниле су га оптужбе на рачун дирекције Формуле 1 које се односе на наводна кршења људских права у Азербеџану. Такве инсинуације руку на срце и немају никакве везе са спортом, већ са општом ситуацијом у Бакуу и Азербеџану. Наиме поједине групе су истицале да је потпуно непримерено одржавати трку у некој врсти лоше атмосфере по питању људских права, док су друге желеле да такмичење употребе за промоцију и неки вид јавног протеста.

„Није ми јасно шта хоће ти људи. Онога тренутка када ми неко објасни шта су то људска права, онда можемо да видимо да ли се примењују. Уосталом када би формула 1 одбила да организује трке у наводно корумпираним друштвима, онда би многе земље вероватно отишле из такмичарског календара“, оштар је Берни Еклстон као увек.

Да подсетимо, Берни Еклстон је познат по контроверзним изјавама, али и по томе што никада не признаје да му је било која изјава дата на пречац, и да није одмерена. Он је својевремено изјавио да су жене „апарати за домаћинство“, али се веома брзо прешло преко несмотрене изјаве првог човека најбржег циркуса. Истина организације за заштиту женских права сручиле су се као олујни облак на дирекцију Формуле 1, али од свега тога није било никаквих последица по Еклстонов углед у свету аутомобилизма.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар