Eklston: Zbunjen sam, kakva ljudska prava, mi smo F1!

„Onoga trenutka kada mi neko objasni šta su to ljudska prava, onda možemo da vidimo da li se primenjuju, i ima li to veze sa Formulom 1“, kaže Berni Eklston.

Ostali sportovi 18.06.2016 | 16:45
Eklston: Zbunjen sam, kakva ljudska prava, mi smo F1!
Stari Berni Eklston nema dlake na jeziku. Zbunile su ga optužbe na račun direkcije Formule 1 koje se odnose na navodna kršenja ljudskih prava u Azerbedžanu. Takve insinuacije ruku na srce i nemaju nikakve veze sa sportom, već sa opštom situacijom u Bakuu i Azerbedžanu. Naime pojedine grupe su isticale da je potpuno neprimereno održavati trku u nekoj vrsti loše atmosfere po pitanju ljudskih prava, dok su druge želele da takmičenje upotrebe za promociju i neki vid javnog protesta.

„Nije mi jasno šta hoće ti ljudi. Onoga trenutka kada mi neko objasni šta su to ljudska prava, onda možemo da vidimo da li se primenjuju. Uostalom kada bi formula 1 odbila da organizuje trke u navodno korumpiranim društvima, onda bi mnoge zemlje verovatno otišle iz takmičarskog kalendara“, oštar je Berni Eklston kao uvek.

Da podsetimo, Berni Eklston je poznat po kontroverznim izjavama, ali i po tome što nikada ne priznaje da mu je bilo koja izjava data na prečac, i da nije odmerena. On je svojevremeno izjavio da su žene „aparati za domaćinstvo“, ali se veoma brzo prešlo preko nesmotrene izjave prvog čoveka najbržeg cirkusa. Istina organizacije za zaštitu ženskih prava sručile su se kao olujni oblak na direkciju Formule 1, ali od svega toga nije bilo nikakvih posledica po Eklstonov ugled u svetu automobilizma.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar