Анализа - Партизан: Одлази читав тим! Па чак и они са клупе!

Зимска реконструкција је, по бројности, неупоредива са оним што се током лета спрема у Хумској 1!

Фудбал 16.06.2016 | 23:30
Анализа - Партизан: Одлази читав тим! Па чак и они са клупе!
Као на железничкој станици. Док се једни дочекују раширених руку, другима се испод ока шаље порука:

„Спакуј се и иди“.

Како у животу, тако и у спорту, а поготово у Партизану, где је овог лета толико прометно да ће, изгледа, бити забележен по двоцифрен број долазних и одлазних возова по летњем реду вожње. Уз неизоставно питање:

„Куда све то води?“

Црно-бели су пре званичног почетка прелазног рока (1. јул) ангажовали чак осморицу новајлија. Као најзвучнији и онај од кога се највише очекује, из иностранства се вратиоМирослав Радовић (слободан играч), истовремено са њим стигао је и Марко Јанковић(Олимпијакос, позајмица), пре њих Саша Марјановић, Петар Ђуричковић (обојица Раднички из Ниша), Милан Радин (Вождовац) и Немања Милетић (Јавор), док су са позајмица враћениУрош Дамјановић (Синђелић) и Јован Нишић (Телеоптик). А тек би требало да стигну штопер и шпиц (можда Никола Ђурђић), што значи да ће само до поласка на припреме тренер Иван Томић имати пред собом десет нових лица у односу на кадар затечен и(ли) промењен зимус, кад је и сам направио први рез.

Овај други, по свему судећи, биће још дубљи. Сведоче о томе бројке. У јануару је Топчидерско брдо напустило девет (Стефан Бабовић, Петар Грбић, Абубакар Оумару,Фабрисио Дорнелас, Никола Трујић, Стефан Ашковски, Филип Кнежевић, Ненад Маринковић,Никола Лековић), а до 31. августа, кад се званично завршава летњи прелазни рок, број оних који ће отићи биће већи.

Наиме, клуб је већ напустио голман Живко Живковић (Шкода, Ксанти), 30. јуна уговор истиче Андрији Живковићу, више се не рачуна на штопере Марка Јовановића, Лазара Ћирковића, повратника са позајмице из Израела левог бека Немању Петровића, нападача Исмаила Бека Фофану. То су већ шесторица. Њима ће се, на излазним вратима, придружити играчи који имају дозволу клуба да промене средину, али и они којима је ангажовањем новајлија сигнализирано да у новој подели дресова за њих неће бити места. Или ће бити мање него пролетос.

Како су од досадашњих осморица новајлија чак седморица играчи средине терена (изузимајући дефанзивца Милетића) јасно је да се у везном реду створила гужва која, пре или касније, мора да се рашчисти, без обзира на жељу тренера Томића да, због великих ротација, има на располагању што више опција. Чињеница да је у сарадњу са спортским директоромИвицом Илијевим довео играче које је сам желео сугерише да неке друге не види као носиоце игре. Поједине чак ни као резервисте.

Зато је попуњавањем офанзивног дела тима послао више него разумљиву поруку да се код њега фудбала баш и неће наиграти Марко Јевтовић (пролетос на терену само кад јеЕвертон био повређен или суспендован), Саша Лукић (стартер само пет пута у 2016), Иван Петровић (изгубио поверење тренера после премијерног меча са ОФК Београдом), чак ниВељко Бирманчевић, иако је клуб са њим имао велике планове и одмах после зимских припрема потписао професионални уговор.

Сви они имају дозволу да потраже нову средину. Тачније, Томић и Илиев им неће стајати на путу, ако то сами играчи буду желели.

Другу категорију фудбалера који ће напустити Хумску чине Дарко Брашанац, Валери Божинови Иван Бандаловски, од чијег стажа и учинка на терену минуле сезоне клуб планира и извесну зараду. Тешко је проценити колику, међутим, чињеницу да је први био најстандарднији (40 утакмица прошле сезоне) и да има статус заменика капитена покушаће да наплати са 2.000.000 евра колико тражи на име обештећења, да је бугарски нападач дао 18 голова Партизан вреднује са око 1.000.000 евра захтева за трансфер, док се све гласније чује како жели да заради и евентуалним одласком његовог земљака на десној страни одбране, иза кога је релативно добра сезона, међутим, питање је да ли га Томић има у плану у најављеној промени формације на 3-5-2.

Током лета Партизан ће извесно остати и без левог бека Александра Субића, који је код актуелног тренера одиграо само један меч, док не би било изненађење ако нову средину потраже Мирослав Вулићевић (зимус био пред трансфером у турски Сивас, касније одиграо само пет утакмица) или Ален Стевановић (наводно, Томић жели да пружи шансу Марку Голубовићу и његовом имењаку Јанковићу).

Како је у неку руку дилема у каквом су физичком стању после вишемесечног опоравкаГрегор Балажиц и Милош Остојић чак има и идеја да један од њих напусти клуб. Тим пре што је стигао Милетић, јури се још један, вероватно и два штопера.

Дакле, свеукупно 18 могућих одлазака. Самим тим и велики број новајлија, који ће попунити простор како ко буде напушта Партизан. А шта ако то буду Немања Михајловићи(ли) Душан Влаховић?

Баш као на железничкој станици.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар