Лендл: Покушаћемо да покваримо Новаку планове!

Иван Лендл открио је да ће покушати да помогне Ендију Марију у дуелима са Новаком Ђоковићем.

Тенис 17.06.2016 | 22:15
Лендл: Покушаћемо да покваримо Новаку планове!
Легендарни чешки тенисер поново је прихватио да тренира другог играча света који је највеће успехе у каријери остварио управо у сарадњи са Лендлом.

Мари није крио да ће највише са Лендлом разговарати о Новаку Ђоковићу, а сам тренер каже да ће покушати да поквари планове најбољег играча данашњице. Некадашњи чешки тенисер о Ђоковићу је говорио са великим поштовањем.

„У тенису постоји Грен слем који можете да освојите у каријери, постоји четири у низу, постоји календарски Грен слем и постоји златни слем. Ђоковић има шансу да оствари све то ове године. Енди и ја желимо да му покваримо планове ако можемо. Али, ако се вратимо назад у историју, 1938. године, када је Дон Баџ освојио четири у низу и када је Род Лејвер 1962. и 1969. године то урадио, то су били календарски Грен слемови. Али, мислим да нико осим њих није држао у исто време сва четири Грен слема.

Са те стране је успех Ђоковића феноменалан. Можете рећи да 1938. и 1962. нису играли сви професионалци, али 1969. је била невероватна и то ставља Рода у конкуренцију када су у питању најбољи играчи у историји. Никада нећемо знати ко је најбољи, али је забавно, а Новак тренутно држи сва четири Грен слема. То је нешто што није урађено скоро 50 година, само су двојица играча пре њега то успела и до морате да поштујете“, каже Лендл.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар