Lendl: Pokušaćemo da pokvarimo Novaku planove!

Ivan Lendl otkrio je da će pokušati da pomogne Endiju Mariju u duelima sa Novakom Đokovićem.

Tenis 17.06.2016 | 22:15
Lendl: Pokušaćemo da pokvarimo Novaku planove!
Legendarni češki teniser ponovo je prihvatio da trenira drugog igrača sveta koji je najveće uspehe u karijeri ostvario upravo u saradnji sa Lendlom.

Mari nije krio da će najviše sa Lendlom razgovarati o Novaku Đokoviću, a sam trener kaže da će pokušati da pokvari planove najboljeg igrača današnjice. Nekadašnji češki teniser o Đokoviću je govorio sa velikim poštovanjem.

„U tenisu postoji Gren slem koji možete da osvojite u karijeri, postoji četiri u nizu, postoji kalendarski Gren slem i postoji zlatni slem. Đoković ima šansu da ostvari sve to ove godine. Endi i ja želimo da mu pokvarimo planove ako možemo. Ali, ako se vratimo nazad u istoriju, 1938. godine, kada je Don Badž osvojio četiri u nizu i kada je Rod Lejver 1962. i 1969. godine to uradio, to su bili kalendarski Gren slemovi. Ali, mislim da niko osim njih nije držao u isto vreme sva četiri Gren slema.

Sa te strane je uspeh Đokovića fenomenalan. Možete reći da 1938. i 1962. nisu igrali svi profesionalci, ali 1969. je bila neverovatna i to stavlja Roda u konkurenciju kada su u pitanju najbolji igrači u istoriji. Nikada nećemo znati ko je najbolji, ali je zabavno, a Novak trenutno drži sva četiri Gren slema. To je nešto što nije urađeno skoro 50 godina, samo su dvojica igrača pre njega to uspela i do morate da poštujete“, kaže Lendl.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar