Овако плаше Енглезе: Стижу БиХ, Србија, Сирија

Пред референдум у Великој Британији о останку те краљевине у ЕУ или изласку из уније, појавили су се леци против останка. Аутори летка бираче плаше уласком у ЕУ Србије и балканских држава, али и Либије, Алжира, Египта, Туниса и Сирије.

Свијет 16.06.2016 | 12:42
Овако плаше Енглезе: Стижу БиХ, Србија, Сирија
"Планирано је да се Европска унија удвостручи до 2030. године", пише на летку, који су Британци фотографисали и објавили на друштвеним мрежама.

Испод тог наслова је карта Европе, Блиског истока и северне Африке, на којој су у плаво обојене садашње чланице ЕУ, а у црвено обојено 30 држава које нису у унији, а које ће, упозоравају аутори летка, ући ЕУ.

Нацртане су и две црвене стрелице усмерене ка Великој Британији, једна из држава бившег Совјетског Савеза, а друга из северне Африке, што сугерише да ће мигранти из тих региона похрлити у Британију.

Са леве стране је и списак свих 30 "будућих чланица ЕУ".

На првом месту је Турска, а следе Македонија, Црна Гора, Албанија, Србија, БиХ, Косово...

Посебно је занимљиво што су на списку и државе Блиског истока које никада, бар не јавно, нису помињане као могући кандидати за ЕУ, попут Израела, Сирије, Јордана, Палестине, Азербејџана и његове аутономне републике Нахчивана.

Да циркус буде потпун, као будуће чланице ЕУ наведене су и државе Магреба, односно северне Африке - Мароко, Алжир, Тунис, Либија, као и Египат.

ОПАСНОСТ: СТИЖУ МИЛИОНИ ТУРАКА, СРБА И АЛБАНАЦАНа другом летку пажња је посвећена нешто изгледнијим кандидатима за улазак у ЕУ од Алжира и Азербејџана - балканским државама и Турској.

На том летку Велика Британија је обојена у црно, балканске земље у црвено, а остатак европпе у сиво, као и Косово које је сива рупа на карти.

Набројани су називи држава и број њихових становника, а поред Турске у блеђој црвеној нијанси приказани су Сирија и Ирак, што гласачима сугерише да гласањем за останак у ЕУ гласају да се будућа супердржава граничи са Сиријом и Ираком, чије је значајне делове заузела терористичка "Исламска држава".

Референдум у Великој Британији заказан је за 23. јун.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ме

16.06.2016 13:27

Не пласе они нас, ми це мо И тако,И тако изаци из ЕУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

16.06.2016 13:35

Какав блесав мозак треба да имају ови ЕУ па да нас приме , а ови наши су свакако блесави што хоће у ЕУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

16.06.2016 19:14

Усли или не,има их довољно да разнесу ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морнар

17.06.2016 00:38

Енглеска је острвска земља, И лагано це да тоне.Ето хладних Енглеза на насе просторе.Онда це то за њих бити ок.