Ovako plaše Engleze: Stižu BiH, Srbija, Sirija

Pred referendum u Velikoj Britaniji o ostanku te kraljevine u EU ili izlasku iz unije, pojavili su se leci protiv ostanka. Autori letka birače plaše ulaskom u EU Srbije i balkanskih država, ali i Libije, Alžira, Egipta, Tunisa i Sirije.

Svijet 16.06.2016 | 12:42
Ovako plaše Engleze: Stižu BiH, Srbija, Sirija
"Planirano je da se Evropska unija udvostruči do 2030. godine", piše na letku, koji su Britanci fotografisali i objavili na društvenim mrežama.

Ispod tog naslova je karta Evrope, Bliskog istoka i severne Afrike, na kojoj su u plavo obojene sadašnje članice EU, a u crveno obojeno 30 država koje nisu u uniji, a koje će, upozoravaju autori letka, ući EU.

Nacrtane su i dve crvene strelice usmerene ka Velikoj Britaniji, jedna iz država bivšeg Sovjetskog Saveza, a druga iz severne Afrike, što sugeriše da će migranti iz tih regiona pohrliti u Britaniju.

Sa leve strane je i spisak svih 30 "budućih članica EU".

Na prvom mestu je Turska, a slede Makedonija, Crna Gora, Albanija, Srbija, BiH, Kosovo...

Posebno je zanimljivo što su na spisku i države Bliskog istoka koje nikada, bar ne javno, nisu pominjane kao mogući kandidati za EU, poput Izraela, Sirije, Jordana, Palestine, Azerbejdžana i njegove autonomne republike Nahčivana.

Da cirkus bude potpun, kao buduće članice EU navedene su i države Magreba, odnosno severne Afrike - Maroko, Alžir, Tunis, Libija, kao i Egipat.

OPASNOST: STIŽU MILIONI TURAKA, SRBA I ALBANACA



Na drugom letku pažnja je posvećena nešto izglednijim kandidatima za ulazak u EU od Alžira i Azerbejdžana - balkanskim državama i Turskoj.

Na tom letku Velika Britanija je obojena u crno, balkanske zemlje u crveno, a ostatak evroppe u sivo, kao i Kosovo koje je siva rupa na karti.

Nabrojani su nazivi država i broj njihovih stanovnika, a pored Turske u bleđoj crvenoj nijansi prikazani su Sirija i Irak, što glasačima sugeriše da glasanjem za ostanak u EU glasaju da se buduća superdržava graniči sa Sirijom i Irakom, čije je značajne delove zauzela teroristička "Islamska država".

Referendum u Velikoj Britaniji zakazan je za 23. jun.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Me

16.06.2016 11:27

Ne plase oni nas, mi ce mo I tako,I tako izaci iz EU..

ODGOVORITE
Name

boro

16.06.2016 11:35

Kakav blesav mozak treba da imaju ovi EU pa da nas prime , a ovi naši su svakako blesavi što hoće u EU .

ODGOVORITE
Name

Pasha

16.06.2016 17:14

Usli ili ne,ima ih dovoljno da raznesu EU

ODGOVORITE
Name

Mornar

16.06.2016 22:38

Engleska je ostrvska zemlja, I lagano ce da tone.Eto hladnih Engleza na nase prostore.Onda ce to za njih biti ok.