Хаос у Лилу: Лавров љут, Руси депортовани

Најмање 16 људи је повређено док је 36 приведено када се француска полиција сукобила са енглеским навијачима у Лилу, саопштила је локална полиција.

Свијет 16.06.2016 | 09:30
Хаос у Лилу: Лавров љут, Руси депортовани
"Снаге реда су од среде ујутру извеле укупно 36 хапшења", наводи се у саопштењу и додаје да је после нереда 16 особа хоспитализовано у болницама у Лилу.

Припадници француских снага полиције за сузбијање демонстрација употребили су сузавац како би растерали рушилачки настројене енглеске навијаче уочи утакмице репрезентација Енглеске и Велса на Европском првенству у фудбалу, пренео је Ројтерс.


Фото: Тањуг/АП
Голи Енглез, на врху саобраћајног знака, јасан увод у лудило

Како је навела агенција АФП, троје Руса и Украјинац ће бити протерани из земље.

УЕФА је раније упозорила Енглеску да би због насилног понашања навијача њихов тим могао да буде избачен с првенства.

А после истраге француске полиције, власти те земље одлучиле су да депортују 20 руских навијача, саопштио је директор Генералног конзулата Руске Федерације у Марсеју Сергеј Молчанов.

"Француске власти донеле су одлуку да депортују 20 руских навијача, док још тројица очекују пресуду суда", рекао је Молчанов за агенцију Тас с.

Фото: ГЕТТY ИМАГЕС

Он је додао да је девет навијача пуштено из притвора након прве групе од 11 навијача који су такође раније ослободјени.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је да је немогуће игнорисати провокације енглеских навијача на Европском првенству у Француској.

"Не можемо да затворимо очи после провокатних дела навијача из других земља. Сви су видели слике на телевизији када навијачи енглеске газе руску заставу и упућују увредљиве поруке према нашим врховним политичарима и спортистима", рекао је Лавров у руском парламенту, а преноси агенција РИА.

Лавров је понашање појединих навијача из Русије оценио као неприхвативим, али додао да су француске колеге морале да обавесте руске дипломате о инциденту јер тако налаже међународно право.

Фудбалској репрезентацији Русије прети избацивање са ЕП уколико њени навијачи наставе са нередима у Француској, после туча са Енглезима у Марсеју и Словацима у Лилу.

Уколико понове инциденте са стадиона Велодром у Марсеју аутоматски ће бити избачени са шампионата.

Извор: Тањуг
Фото: ГЕТТY ИМАГЕС

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

цx

16.06.2016 07:47

Маса ликова је до кости исфрустрирана. Мало рата не би фалило. Да се испразне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

16.06.2016 08:01

Треба да их милиција испендрећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

16.06.2016 09:12

У старом добром комунизму,прво све уцеснике набубају ,па онда питају ко је крив

Name

Та тране

16.06.2016 08:47

УЕФА је раније упозорила Енглеску да би због насилног понашања навијача њихов тим могао да буде избачен с првенства, па избацисе руске навијаце... :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

16.06.2016 08:53

Док ратови бјесне,људи гладују ,ови обијесни људи,вецином западњаци,не знају ста це од обијести.Запад је обузело лудило,не знају ста це од обијести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе,хе

16.06.2016 09:15

На каквим су дрогама ови енглези брате,изгледа да је циста кока,неразблазена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко Бојиц

16.06.2016 09:25

Шта очекујете од Енглеза, мислите како су џентлменски одгојени. Ко није видјео каква је то багра, ни у лудилу не може то да претпостави. Дивљаци из средњег вијека. Само ми мислимо како су учтиви и како су господа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е сваста

16.06.2016 10:07

По коментарима се осудјују само Енглези,са правом Али се заборавља да су највеци кривци за Све нереде управо Руси а о томе се не коментарисе.

ОДГОВОРИТЕ