Бањалука: Изнова ничу дивље депоније

Дивље депоније се најчешће стварају на Шибовима, Пониру, локацији између парка “Младен Стојановић” и “Аутопревоза”, као и у Улици Милана Цвијетића, а ријетки су случајеви да грађани пријављују несавјесне појединце који бацају смеће па се депоније након чишћења стварају поново.

Република Српска 16.06.2016 | 09:45
Бањалука: Изнова ничу дивље депоније
Навели су ово из Комуналне полиције, истичући да је за грађане који непрописно одлажу отпад предвиђена казна од 100 КМ. Међутим, ни жута трака о забрани смећа не спречава несавјесне појединце.

“Највећи проблем код стварања дивљих депонија јесте чињеница да су ријетки случајеви да грађани пријављују несавјесне појединце који бацају смеће. Комуналне службе по пријавама  санирају терен, али често се деси да се на тим мјестима поново одлаже отпад. И овим путем апелујемо да се он одлаже на мјеста која су за то предвиђена, као и да грађани пријављују Комуналној полицији такве случајеве”, кажу у Градској управи.

У Савјету МЗ Росуље кажу да је дивља депонија код парка “Младен Стојановић” присутна већ неколико година, те да у задње вријеме стање постаје алармантно.

“Више пута сам тражио од Градске управе да то ријеше и неколико пута је чишћено, али смеће је опет ту”, рекао је Жељко Гагула из Савјета МЗ Росуље.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нео

16.06.2016 07:54

Навикао љаксе да то у суму остави, у овом слуцају, сумарак у центру града! П.С. Боље и то него као оне сељацине сто зиве преко пута Лимана...они то директно у Врбас баце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

16.06.2016 10:16

Не зна сељак ста је град?? !!

Name

рба

16.06.2016 11:22

Док није гаврановиц намјестио каји цистоцу, град је био цист. Колико је криминалац гаврановиц срозао бањалуку, теско це је било ко поправити. Јос ако додје његов дјак и најперспективнији комунистицко мафијаски омладинац, игор радојициц, угасили смо.