Banjaluka: Iznova niču divlje deponije

Divlje deponije se najčešće stvaraju na Šibovima, Poniru, lokaciji između parka “Mladen Stojanović” i “Autoprevoza”, kao i u Ulici Milana Cvijetića, a rijetki su slučajevi da građani prijavljuju nesavjesne pojedince koji bacaju smeće pa se deponije nakon čišćenja stvaraju ponovo.

Republika Srpska 16.06.2016 | 09:45
Banjaluka: Iznova niču divlje deponije
Naveli su ovo iz Komunalne policije, ističući da je za građane koji nepropisno odlažu otpad predviđena kazna od 100 KM. Međutim, ni žuta traka o zabrani smeća ne sprečava nesavjesne pojedince.

“Najveći problem kod stvaranja divljih deponija jeste činjenica da su rijetki slučajevi da građani prijavljuju nesavjesne pojedince koji bacaju smeće. Komunalne službe po prijavama  saniraju teren, ali često se desi da se na tim mjestima ponovo odlaže otpad. I ovim putem apelujemo da se on odlaže na mjesta koja su za to predviđena, kao i da građani prijavljuju Komunalnoj policiji takve slučajeve”, kažu u Gradskoj upravi.

U Savjetu MZ Rosulje kažu da je divlja deponija kod parka “Mladen Stojanović” prisutna već nekoliko godina, te da u zadnje vrijeme stanje postaje alarmantno.

“Više puta sam tražio od Gradske uprave da to riješe i nekoliko puta je čišćeno, ali smeće je opet tu”, rekao je Željko Gagula iz Savjeta MZ Rosulje.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neo

16.06.2016 09:54

Navikao ljakse da to u sumu ostavi, u ovom slucaju, sumarak u centru grada! P.S. Bolje i to nego kao one seljacine sto zive preko puta Limana...oni to direktno u Vrbas bace!

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

16.06.2016 12:16

Ne zna seljak sta je grad?? !!

Name

rba

16.06.2016 13:22

Dok nije gavranovic namjestio kaji cistocu, grad je bio cist. Koliko je kriminalac gavranovic srozao banjaluku, tesko ce je bilo ko popraviti. Jos ako dodje njegov djak i najperspektivniji komunisticko mafijaski omladinac, igor radojicic, ugasili smo.