Неће да плаћају рачуне за лошу струју

За труле бандере и честе нестанке струје у Рацунама и Шућурима чули су чак и посланици Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 16.06.2016 | 09:12
Неће да плаћају рачуне за лошу струју
Посланик СДСК Ненад Стевандић тражио од министра енергетике Петра Ђокића, лично, да му одговори када ће отклонити квар и обновити мрежу у овим засеоцима на подручју МЗ Доња Кола и Крупа на Врбасу, у близини Бањалуке.

"Мјештани редовно плаћају рачуне за утрошену електричну енергију и потписали су уговоре са „Електрокрајином“, али и даље имају лошу услугу. Мрежа није обновљена, дрвене бандере су уништене, а жице су пале и пријете да запале куће", тврди Стевандић.

Из „Електрокрајине“ су му, преко министра, одговорили да су мрежу обновили колико су могли, да планирају још радова, али да мјештани нису баш редовне платише.

"До априла ове године 16 потрошача у Шућурима за струју дугује 49.110 КМ, а 93 домаћинства у Рацунама 36.076 КМ", наведено је у одговору из предузећа.

Предсједници поменуте двије МЗ потврдили су да су дрвене бандере, старе 50 година, опасне по пролазнике, али о дуговима комшија нису били расположени да говоре.

"Код нас не може проћи њихово оправдање да мјештани не плаћају струју. Ако не плаћају, нека их искључе и туже, али обавеза предузећа  је да обнове мрежу и квалитетно испоручује струју", рекао је Драшко Илић, председник Савета МЗ Крупа на Врбасу.

На Илићев предлог, Скупштина града је прошле зиме од „Електрокрајине“ тражила да им доставе план обнове електро-мреже и информацију шта је до сада урађено.

"Ако извјештај о раду може да нам поднесе МУП и Правобранилаштво РС, зашто да нас „Електрокрајина“ игнорише" каже Илић.

Из „Електрокрајине“ одговарају да до сада нико од њих није ни тражио извјештај о стању мреже и улагањима, и да су се одборници интересовали само за појединачне случајеве.

"У овој години настављамо санацију и изградњу мреже, прије свега у приградским насељима, за шта је планирано више од милион КМ", рекао је портпарол предузећа Предраг Клинцов.

Приоритет три МЗ

Предраг Клинцов је рекао да ће „Електрокрајина“ дио средстава из недавно одобреног кредита од 15 милиона евра од Европске банке за обнову и развој искористити за модернизацију мреже на подручју Бањалуке.

Акценат ће бити на реонским подручјима Бронзаног Мајдана, Поткозарја и Крупе на Врбасу.

Извор: блиц.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

16.06.2016 09:28

Јест и нашао кога ће питат...пандурчина остаје пандурчина...јел невидите да су сви Бајини највјернији "играчи " били или јесу пандури....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

16.06.2016 10:18

У Електрокрајини су већи лопови него на власти. Мени је неколико пута гром "побио" компоненте у кући јер нису редовно одржавали громобран. Кад сам им то пријављивао они су као као фул узели изјаву написмено те обећали надокнадити штету и кад сам након тога ишао да видим зашто се још ништа не рјешава онда је изјава као нестала и један запослени ме је питао јесам ли потписао. Пошто нисам био потписао рекао ми је да од тога нема ништа. Откуд сам уопште и знао да ја нешто имам потписати кад ми нико од њих то није нудио? И сад имам проблеме са струјом (комплет комшилук). Неколико пута дневно нам се сви уређаји гасе јер брента у близини нема трафо станицу. Жалба није уродила плодом,нама струја толико опада да на неким фазама опадне на чак 135 в (са 220-240). И шта да човјек ради мафији? Нити има горе електродистрибуције,нити има горе државе.

Name

Јања.

16.06.2016 14:32

Обнашању се као ЕСЕСОВЦОи ијебу властити народ'ДА се разумемо:БИЈЕЉАНЦИ НИШТА НИСУ БОЉИ'ИСТА БАГРА. КАЖИТЕ ДА НИСАМ У ПРАВУ.