Neće da plaćaju račune za lošu struju

Za trule bandere i česte nestanke struje u Racunama i Šućurima čuli su čak i poslanici Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 16.06.2016 | 09:12
Neće da plaćaju račune za lošu struju
Poslanik SDSK Nenad Stevandić tražio od ministra energetike Petra Đokića, lično, da mu odgovori kada će otkloniti kvar i obnoviti mrežu u ovim zaseocima na području MZ Donja Kola i Krupa na Vrbasu, u blizini Banjaluke.

"Mještani redovno plaćaju račune za utrošenu električnu energiju i potpisali su ugovore sa „Elektrokrajinom“, ali i dalje imaju lošu uslugu. Mreža nije obnovljena, drvene bandere su uništene, a žice su pale i prijete da zapale kuće", tvrdi Stevandić.

Iz „Elektrokrajine“ su mu, preko ministra, odgovorili da su mrežu obnovili koliko su mogli, da planiraju još radova, ali da mještani nisu baš redovne platiše.

"Do aprila ove godine 16 potrošača u Šućurima za struju duguje 49.110 KM, a 93 domaćinstva u Racunama 36.076 KM", navedeno je u odgovoru iz preduzeća.

Predsjednici pomenute dvije MZ potvrdili su da su drvene bandere, stare 50 godina, opasne po prolaznike, ali o dugovima komšija nisu bili raspoloženi da govore.

"Kod nas ne može proći njihovo opravdanje da mještani ne plaćaju struju. Ako ne plaćaju, neka ih isključe i tuže, ali obaveza preduzeća  je da obnove mrežu i kvalitetno isporučuje struju", rekao je Draško Ilić, predsednik Saveta MZ Krupa na Vrbasu.

Na Ilićev predlog, Skupština grada je prošle zime od „Elektrokrajine“ tražila da im dostave plan obnove elektro-mreže i informaciju šta je do sada urađeno.

"Ako izvještaj o radu može da nam podnese MUP i Pravobranilaštvo RS, zašto da nas „Elektrokrajina“ ignoriše" kaže Ilić.

Iz „Elektrokrajine“ odgovaraju da do sada niko od njih nije ni tražio izvještaj o stanju mreže i ulaganjima, i da su se odbornici interesovali samo za pojedinačne slučajeve.

"U ovoj godini nastavljamo sanaciju i izgradnju mreže, prije svega u prigradskim naseljima, za šta je planirano više od milion KM", rekao je portparol preduzeća Predrag Klincov.

Prioritet tri MZ

Predrag Klincov je rekao da će „Elektrokrajina“ dio sredstava iz nedavno odobrenog kredita od 15 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj iskoristiti za modernizaciju mreže na području Banjaluke.

Akcenat će biti na reonskim područjima Bronzanog Majdana, Potkozarja i Krupe na Vrbasu.

Izvor: blic.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Don Kihot

16.06.2016 11:28

Jest i našao koga će pitat...pandurčina ostaje pandurčina...jel nevidite da su svi Bajini najvjerniji "igrači " bili ili jesu panduri....

ODGOVORITE
Name

Milojko

16.06.2016 12:18

U Elektrokrajini su veći lopovi nego na vlasti. Meni je nekoliko puta grom "pobio" komponente u kući jer nisu redovno održavali gromobran. Kad sam im to prijavljivao oni su kao kao ful uzeli izjavu napismeno te obećali nadoknaditi štetu i kad sam nakon toga išao da vidim zašto se još ništa ne rješava onda je izjava kao nestala i jedan zaposleni me je pitao jesam li potpisao. Pošto nisam bio potpisao rekao mi je da od toga nema ništa. Otkud sam uopšte i znao da ja nešto imam potpisati kad mi niko od njih to nije nudio? I sad imam probleme sa strujom (komplet komšiluk). Nekoliko puta dnevno nam se svi uređaji gase jer brenta u blizini nema trafo stanicu. Žalba nije urodila plodom,nama struja toliko opada da na nekim fazama opadne na čak 135 v (sa 220-240). I šta da čovjek radi mafiji? Niti ima gore elektrodistribucije,niti ima gore države.

Name

Janja.

16.06.2016 16:32

Obnašanju se kao ESESOVCOi ijebu vlastiti narod'DA se razumemo:BIJELJANCI NIŠTA NISU BOLJI'ISTA BAGRA. KAŽITE DA NISAM U PRAVU.