Мурињо има план: Доведите ми Немању Матића!

Жозе Мурињо је у децембру "отеран" из Челсија, а да ли ће на нови посао повести и некога из "старе гарде"? Изгледа да хоће...

Фудбал 21.06.2016 | 22:30
Мурињо има план: Доведите ми Немању Матића!
Жозе Мурињо има нови посао и на власницима Манчестер јунајтеда је да му испуњавају жеље.

Док се ових дана највише причало о томе да ли ће на "Олд Трафорд" стићи Златан Ибрахимовић (ПСЖ) и Ерик Баји (Виљареал), фудбалери за које већина добро упућених у дешавања у Манчестер јунајтеду каже да су давно потписали уговор са овим клубом, Жозе Мурињо је радио на још нечему.

Према писању Ђанлуке ди Марција, италијанског новинара специјализованог за трансфере, Жозе Мурињо ће у току прелазног рока покушати да појача средину терена тако што ће из Челсија "украсти" Немању Матића!

Српски фудбалер био је најбоље појачање португалског менаџера за време другог боравка на "Стамфорд Бриџу", а управо се његов долазак у јануару 2014. године као најважнији у походу "плаваца" на титулу у Премијер лиги наредне сезоне.

Немања Матић (27) је и у тренуцима лошије форме претходне године имао место код Муриња који га види као идеалног "холдера" на средини терена, пошто нема довољно поверења у Моргана Шнајдерлина који је стигао у лето прошле године.

"Плавци" би можда чак и били заинтересовани да продају Немању Матића, пошто је нови менаџер Антонио Конте најавио нека нова имена у тиму, али је питање да ли би желели да га продају великом ривалу. 

Жозе Мурињо је већ "имао навику" да са собом у нови клуб води неког из старог, па су са њим клубове мењали и Пауло Фереира, Рикардо Карваљо и други, али је питање да ли ће Абрамович "указати част" и Немањи Матићу, а осим Манчестер јунајтеда за Матића је заинтересован и Јувентус.

Репрезентативац Србије је у професионалној каријери наступао за Колубару, Кошице, Витесе, Бенфику и два пута за Челси.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар